Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Αποστολές με παγίδες για τους «αιώνιους»

Σε Ιταλία και Γαλλία δοκιμάζονται απόψε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντίστοιχα, για τη 16η αγωνιστική

Με δύσκολες εκτός έδρας αποστολές ολοκληρώνουν απόψε οι δύο «αιώνιοι» τη βδομάδα των διπλών υποχρεώσεων στη Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι (21.45 - Novasports Prime) και τον Ολυμπιακό στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν (20.45 - Novasports 4) για την 16η αγωνιστική.

ΠΑΟ: Να παραμείνει στο μονοπάτι των επιτυχιών

Στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός, με την «αύρα» της προχθεσινής μεγάλης νίκης του επί της Μονακό εκτός έδρας (91-90) χάρη σε τρίποντο του Γκριγκόνις σε «νεκρό» χρόνο, επιδιώκει νέα επιτυχία, κόντρα στη γηπεδούχο Αρμάνι. Οι «πράσινοι», που έχουν ανέβει στο 8-7 και στην 6η θέση, θέλουν να διευρύνουν τον θετικό τους απολογισμό, προκειμένου να εδραιώσουν την παρουσία τους στην πρώτη οκτάδα και να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ψυχολογικά. Για ένα ακόμα δύσκολο ματς, στο οποίο η ομάδα του καλείται να μείνει συγκεντρωμένη και να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις απέναντι σε μια δύσκολη αντίπαλο, που αναζητεί ευκαιρία να ανέβει περισσότερο, έκανε λόγο ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμαν.

Ολυμπιακός: Επειγόντως αντίδραση

Να επανακάμψει μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες (από τη Βαλένθια εντός και τη Βίρτους εκτός έδρας) επιδιώκει ο Ολυμπιακός στη Γαλλία, αντιμετωπίζοντας την ουραγό της Euroleague Βιλερμπάν. Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν πέσει στο 7-8 και στη 12η θέση, ψάχνουν την άμεση επιστροφή στις νίκες προκειμένου να αποφύγουν να χάσουν κι άλλο έδαφος βαθμολογικά και να βυθιστούν σε κλίμα σκεπτικισμού. Αλλωστε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για ένα «πρέπει» που επιβάλλεται να υπάρχει στο μυαλό όλων στην ομάδα ενόψει του αποψινού ματς, εκφράζοντας έτσι το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για νίκη. Χαρακτήρισε τη Βιλερμπάν αξιόλογη ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά, παρά τη δεινή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Και έθεσε ως ζητούμενο για την ομάδα του τον σταθερό ρυθμό στην απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που έλειψε στο ματς με τη Βίρτους, κατά το οποίο ο Ολυμπιακός απώλεσε στο τελευταίο πεντάλεπτο το προβάδισμα στο σκορ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ