Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απευθείας μετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης

Οπως κάθε χρόνο, η ΕΡΤ1 μεταδίδει και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά, Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024, στις 12.15 μ.μ., την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein.

Στη χρυσοποίκιλτη αίθουσα του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής της Βιέννης θα βρεθεί για δεύτερη φορά (μετά το 2019) ο Βερολινέζος αρχιμουσικός Κρίστιαν Τίλεμαν.

Το μοναδικό αυτό πολιτιστικό γεγονός, γεμάτο φωτεινή, ευχάριστη και χορευτική μουσική, μεταδίδεται σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Στη φετινή συναυλία ερμηνεύονται 15 έργα - τα εννέα για πρώτη φορά στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης - φυσικά μαζί με τα πολυαναμενόμενα εκτός προγράμματος (bis).

Πέραν των τεσσάρων μελών της δυναστείας Στράους (Γιόχαν Α', Γιόχαν Β', Γιόζεφ, Εντουαρντ), θα ακουστούν έργα των Komzak, Ziehrer, Hellmesberger ΙΙ, Lumbye και Bruckner, του τελευταίου για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του.

Τη συναυλία που θα μεταδοθεί απευθείας επίσης στο Τρίτο Πρόγραμμα και στο www.ertecho.gr θα παρουσιάσει και θα σχολιάζει ο παραγωγός Νίκος Κανελλόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ