Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα θα «γεμίσει το κενό» στο Βρετανικό Μουσείο εάν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δεσμεύεται να "γεμίσει το κενό" στο Βρετανικό Μουσείο εάν τα αρχαία γλυπτά επιστραφούν στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποχωριστεί μερικούς από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της για να "γεμίσει το κενό" στο Βρετανικό Μουσείο, εάν τα μάρμαρα του Παρθενώνα επανενωθούν στην Αθήνα», σημειώνει σε προχτεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Guardian».

Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι πλέον «και οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει να μιλούν για "μια εταιρική σχέση" που θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση "win-win" για την επίλυση της διαμάχης».

Ενώ η υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε στον «Guardian» ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συζητήσει για δανεισμό θησαυρών που λεηλατήθηκαν, εντούτοις, όπως σημειώθηκε, έδωσε μια γεύση για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει η Αθήνα, για να αποζημιώσει το Βρετανικό Μουσείο για την παραχώρηση των γλυπτών. Ενώ για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε ότι η περίφημη χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα μπορεί να είναι από τους ελληνικούς θησαυρούς που θα μετακινηθούν.

Απλά υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο επιτρέπεται η εξαγωγή αρχαιοτήτων κυριότητας του ελληνικού κράτους για 50 χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ