Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΥ
Θρίαμβος της «Πεζώ»

Στον λάκκο των... «Πεζώ» έχει πέσει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με το λιοντάρι στο μπροστινό μέρος, έχουν δείξει από την αρχή τα δόντια τους καθώς στους πέντε αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η γαλλική εταιρία έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες και ισάριθμες δεύτερες θέσεις.

Στο νησί της Αφροδίτης, ο Μάρκους Γκόνχολμ, πέρα από την εμπειρία του χρειάστηκε και την τύχη προκειμένου να τερματίσει στην πρώτη θέση. Πιο συγκεκριμένα, είδε τον βασικό αντίπαλό του, τον Κόλιν Μακ Ρέι («Φορντ»), να χάνει την πρωτιά από αναποδογύρισμα και αρκετό χρόνο από πρόβλημα που αντιμετώπισε μετά στο τιμόνι. Το τρίτο και φαρμακερό για τον Σκοτσέζο που έδωσε το δικαίωμα στον Μπερνς να καταλάβει τη θέση πίσω από τον Γκρόνχολμ ήταν ένα ακόμα ντελαπάρισμα που τον έριξε και στην έκτη θέση. Στη βαθμολογία οδηγών προηγείται ο Γκρόνχολμ και στους κατασκευαστές η «Πεζώ».

Τρίτος τερμάτισε ο Τόμι Μάκινεν με τη «Σουμπαρού» να βλέπει τον έτερο οδηγό της, Πίτερ Σόλμπεργκ, να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Ανάμεσά τους τελείωσε τον αγώνα ο Χάρι Ροβάνπερα, πάλι με «Πεζώ». Το επόμενο ραντεβού είναι στην Αργεντινή από 17 έως και 19 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ