Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διά χειρός Κουτλουάι

Ο Κουτλουάι ήταν αυτός που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη

Sportidea

Ο Κουτλουάι ήταν αυτός που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη
Τα... κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ έβγαλε τελικά ο Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική της Α1, όπου αποφεύχθηκαν τα μεγαλύτερα μπερδέματα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 91-84 και οριστικά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο τρίτο σκαλοπάτι και από σήμερα αρχίζουν τη διαδικασία των πλέι οφ κόντρα στο Περιστέρι. Κατά τα αλλά ο ΚΑΟΔ έγινε η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τη Δάφνη στην Α2, ενώ τυχερή της αγωνιστικής ήταν η Νήαρ Ηστ.

Στο ΟΑΚΑ το ντέρμπι τα είχε όλα... Κόσμο (4.000), ένταση, ένσταση, αγωνία, όμως ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει κάτι παραπάνω από τον αντίπαλό του. Είχε Κουτλουάι. Ο καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής ήταν ο κινητήριος μοχλός για το «τριφύλλι» προκειμένου να φθάσει στη νίκη. Ιδιαίτερα στο καθοριστικό τρίτο δεκάλεπτο ο «Ιμπο» με 13 προσωπικούς πόντους έδωσε το σύνθημα για να μετατραπεί το εις βάρος των γηπεδούχων 44-39 σε 66-60 υπέρ τους. Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός αν και ο Φορντ κάπου φάνηκε να μένει από δυνάμεις στην επανάληψη, εντούτοις προσπάθησε να «γυρίσει» στα τελευταία λεπτά τα δεδομένα και μείωσε σε 81-79. Ομως οι δυο τεχνικές ποινές (η μία στον πάγκο) και το αμυντικό φάουλ του Τόμιτς (απ' όπου προήλθε η ένταση) έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ.

Στην Πυλαία έκλεισε το άλλο κεφάλαιο της φετινής χρονιάς που έχει να κάνει με τον υποβιβασμό στην κατηγορία, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΚΑΟΔ με 98-94 στέλνοντας τους Δραμινούς στην Α2 και διαλύοντας τους οποίους ψίθυρους. Τα νέα από την Πυλαία έδωσαν το δικαίωμα στη Νήαρ Ηστ να πανηγυρίσει την παραμονή της στην κατηγορία, παρά την ήττα που υπέστη από το Μαρούσι με 103-99 στην παράταση (κ.α. 90-90). Τα άλλα αποτελέσματα: Ηρακλής - Πανιώνιος 79-72, Δάφνη - ΑΕΚ 99-83, Ηράκλειο - Αρης 95-75.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 49, Παναθηναϊκός 47, Ολυμπιακός 45, Ηρακλής 43, Πανιώνιος 40, Περιστέρι 40, Μαρούσι 39, ΠΑΟΚ 38, Ηράκλειο 37, Αρης 35, Ιωνικός Ν.Φ 34, Νήαρ Ηστ 33, ΚΑΟΔ 33, Δάφνη 32.

  • Με την κόντρα κορυφής μεταξύ του 4ου και του 5ου, καθώς και τη μάχη των ομάδων που βρίσκονται στην 9 έως τη 12η θέση ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ. Στα της κορυφής ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο (Ιβανώφειο 18.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια το πρόγραμμα είναι: Αρης - Ιωνικός Νέα Φιλαδέλφειας (20.00 Αλεξάνδρειο, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ηράκλειο - Νήαρ Ηστ (Λίντο 19.00). Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο στις έδρες των ομάδων που έχουν το πλεονέκτημα. Την Πέμπτη 25 Απρίλη θα γίνουν οι δεύτεροι αγώνες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ