Παρασκευή 5 Γενάρη 2024 - Κυριακή 7 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Αθήνα η έκθεση «Κάτω από τον ίδιο ουρανό»

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Στην Αθήνα, στον 7ο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας της έριξε «άγκυρα» η ομαδική έκθεση «Κάτω από τον ίδιο ουρανό». Μια έκθεση με τη συμμετοχή και συνεργασία 75 καλλιτεχνών από χώρες της ευρύτερης περιοχής (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία, Τσεχία, αλλά και από το μακρινό Μεξικό) που έχει ως θέμα τον πόλεμο και την αλληλεγγύη των λαών.

Η έκθεση παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα FireArt έως τις 21 Γενάρη στον χώρο T.A.F./The Art Foundation στο Μοναστηράκι.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, όπου ξεναγήθηκε στα έργα αλλά και παρακολούθησε τη διαδραστική performance «Το κουτί», η οποία πραγματεύεται τα αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου.

Στα εγκαίνια το «παρών» έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ξεναγήθηκε από την Χρύσα Κοφίνα και τον Γιάννη Πρώιο, μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας. Παρευρέθηκαν ακόμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε δήλωσή του από τον χώρο της έκθεσης ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια νέων καλλιτεχνών απ' όλα τα Βαλκάνια. Αυτή η καλλιτεχνική ομάδα "FireArt", που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, από τη Βόρεια Ελλάδα, από καλλιτέχνες που μιλάνε για την αλληλεγγύη, τη φιλία, την ειρήνη, την ευημερία των λαών, ενάντια στους πολέμους, τις διώξεις, την προσφυγιά, τους κατατρεγμούς, "κάτω από τον ίδιο ουρανό".


RIZOSPASTIS

Είμαστε άνθρωποι, μπορούμε να ζήσουμε μονιασμένοι, ενωμένοι, μακριά απ' αυτούς που δολοφονούν παιδιά, σκοτώνουν τις ζωές μας, παίρνουν τις ζωές μας.

Την φιλοξενούμε αυτή τη φορά στην Αθήνα, σήμερα είναι τα εγκαίνιά της και θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι άνθρωποι, Αθηναίοι, Αθηναίες, κάτοικοι της Αττικής, να έρθουν να την επισκεφθούν αυτό δεκαήμερο - δεκαπενθήμερο που θα είναι στην Αθήνα».

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη Τετάρτη με Κυριακή 3 μ.μ. - 11 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ