Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Χρυσές Σφαίρες» για «Oppenheimer» και «Poor Things»

Ολοκληρώθηκε η 81η τελετή για τις «Χρυσές Σφαίρες» 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (7/1).

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο «Oppenheimer». Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν απέσπασε 5 βραβεία και πιο συγκεκριμένα αυτά της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού ρόλου για τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄ Ανδρικού ρόλου για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, καθώς και καλύτερης μουσικής, την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» κέρδισε τη «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, ενώ η Εμα Στόουν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά αποσπώντας τη «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης γυναίκας ηθοποιού σε κωμωδία για τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.

Η Λίλι Γκλάντστοουν έλαβε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε δράμα για τον ρόλο της στην ταινία «Killers of the Flower Moon». «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερου σεναρίου έλαβε η ταινία «Ανατομία μιας πτώσης», όπως και το βραβείο μη αγγλόφωνης ταινίας.

Το βραβείο καλύτερου animation έλαβε η ταινία «Το αγόρι και ο ερωδιός». Η «Μπάρμπι» περιορίστηκε στο νέο βραβείο που θεσπίστηκε για το κινηματογραφικό και εισπρακτικό επίτευγμα της χρονιάς, καθώς και του καλύτερου τραγουδιού για το «What Was I Made For?».

Οσον αφορά το τηλεοπτικό μέτωπο, το «Succession» απέσπασε 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ ακολούθησε το «The Bear», το οποίο κέρδισε 3 βραβεία, το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς και το βραβείο καλύτερου πρωταγωνιστή και πρωταγωνίστριας σε μιούζικαλ ή κωμωδία για τους Jeremy Allen White και Ayo Edebiri.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ