Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πράξη πρώτη για «αιώνιους» και «κιτρινόμαυρους»

Τα ντέρμπι σε Λεωφόρο και Ν. Φιλαδέλφεια δεσπόζουν στο σημερινό πρόγραμμα των «16»

Στον απόηχο της περαιτέρω όξυνσης των πολύπλευρων ανταγωνισμών στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες μέρες, η διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τα ντέρμπι στους «16» του Κυπέλλου μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη σημερινή αγωνιστική δραστηριότητα. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο «Απ. Νικολαΐδης», οι οποίοι κοντράρονται μετά από 16 χρόνια στον θεσμό, ενώ στην OPAP Arena η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Αρη. Σημειώνεται ότι τα παιχνίδια αρχικά είχαν οριστεί για το διήμερο 6 - 7 Γενάρη, ωστόσο είχαν αναβληθεί μετά από αίτημα της αστυνομίας, με την ΕΠΟ να τα μεταθέτει για σήμερα. Οι ρεβάνς των δύο αγώνων θα γίνουν την επόμενη βδομάδα (17/1).

Οσον αφορά τα αγωνιστικά δρώμενα στο γήπεδο της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ανάκτηση της θέσης του ως πρωτοπόρου της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα επιδιώκει να βάλει από σήμερα βάσεις πρόκρισης για τον επόμενο γύρο. Την ίδια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι», στον απόηχο της νέας ήττας τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ψάχνουν αντίδραση θέλοντας το θετικό αποτέλεσμα ενόψει και της ρεβάνς στην έδρα τους.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ΑΕΚ και Αρης, με την ψυχολογία στα ύψη από τις πρόσφατες σπουδαίες επιτυχίες τους (επί των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αντίστοιχα), κοντράρονται με στόχο ο καθένας από τη μεριά του να ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά θα σφραγιστούν σήμερα στα παιχνίδια που θα γίνουν σε Σέρρες και Βόλο. Ο Πανσερραϊκός με προίκα τη νίκη με 2-0 στην Τρίπολη θέλει να σφραγίσει την πρόκριση απέναντι στον Αστέρα, που θα επιδιώξει ανατροπή των δεδομένων. Στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ που έχει το προβάδισμα στα προγνωστικά μετά τη νίκη με 1-0 στην Τούμπα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΗΜΕΡΑ: Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης (15.00, Cosmote Sport 1), Bόλος - ΠΑΟΚ (17.00, Cosmote Sport 2), AEK - Aρης (19.30, Cosmote Sport 2), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (21.30, Cosmote Sport 1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ