Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Απέναντι στην Ισπανία η Εθνική γυναικών στα ημιτελικά

Στα μπαράζ με την Ολλανδία δίνει τη μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά η Εθνική ανδρών

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο προκρίθηκε η Εθνική γυναικών, μετά τη νίκη της 15-7 επί της Γαλλίας. Η επιτυχία της Εθνικής τής δίνει εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον άλλο μήνα, ενώ την διατηρεί στην κούρσα της πολυπόθητης πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ. η Ελλάδα αντιμετωπίζει στον έναν ημιτελικό την Ισπανία, η οποία στα προημιτελικά νίκησε 17-6 την Κροατία.

Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Γαλλία το βράδυ της Τρίτης, οι Ελληνίδες αθλήτριες χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο. Ακολούθησε ένα διάστημα 10 λεπτών στο οποίο η Ελλάδα έμεινε χωρίς γκολ, επιτρέποντας στις Γαλλίδες να προηγηθούν προσωρινά (4-3 και 5-4 στο δεύτερο οκτάλεπτο), με δύο γκολ όμως από τις Στεφανία Σάντα και Ειρήνη Νίνου έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 6-5. Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα κυριάρχησε πλήρως, επιτρέποντας στις Γαλλίδες να πετύχουν μόλις δύο γκολ έναντι εννιά δικών της και φτάνοντας με εμφατικό τρόπο στη νίκη.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου άφησε εκτός 13άδας τις Βασιλική Πλευρίτου και Ελληνιάδη, επιλέγοντας τις Σάντα και Τορνάρου. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Ιωάννα Σταματοπούλου και στο δεύτερο μέρος έπαιξε η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 6-5, 10-6, 15-7

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου.

Γαλλία: Ρικράβ, Αντρέ, Αρντί, Μπουλουμπακτσί 1, Ζιλέ 1, Χέρτζκα, Νταλουί 1, Μπατού 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Νταουλέ 2, Μαρτινό - Περέ.

Με την Ολλανδία για την πρόκριση η Εθνική ανδρών

Την Ολλανδία αντιμετωπίζει σήμερα η Εθνική πόλο ανδρών, σε αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ (20.00 - ΕΡΤ3).

Η Ολλανδία πήρε τη 2η θέση στον 4ο όμιλο, χάρη στην άνετη νίκη της με 23-7 επί της Σλοβενίας αργά το βράδυ της Τρίτης, αφήνοντας 3η τη Σλοβακία.

Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδίας, η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον αυριανό προημιτελικό την Κροατία (19.30). Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα φτάνει στον σημερινό αγώνα μετά τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με 19-8 επί της Γεωργίας τη Δευτέρα. Προηγουμένως η Εθνική είχε νικήσει 10-8 την Ουγγαρία και είχε ηττηθεί 15-8 από την Ιταλία.

Χτες το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος περιλάμβανε τις αναμετρήσεις Γαλλία - Σερβία και Μαυροβούνιο - Γερμανία. Σήμερα οι αγώνες συνεχίζονται ως εξής: Γεωργία - Ρουμανία, Ελλάδα - Ολλανδία. Στους αυριανούς προημιτελικούς τα ζευγάρια διαμορφώνονται ως εξής: Ουγγαρία - Γαλλία ή Σερβία, Ισπανία - Γεωργία ή Ρουμανία, Κροατία - Ελλάδα ή Ολλανδία, Ιταλία - Μαυροβούνιο ή Γερμανία. Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Κυριακή 14 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ