Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Αφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς οι «κιτρινόμαυροι»

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός το πρώτο ζευγάρι στους «8»

Ισόπαλο 0-0 έληξε το χτεσινό πρώτο ματς μεταξύ ΑΕΚ και Αρη για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, στην «OPAP Arena», και έτσι οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στα προημιτελικά στον επαναληπτικό στις 17 του μήνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Και η ΑΕΚ και ο Αρης δημιούργησαν ευκαιρίες και κυνήγησαν το γκολ, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί παικτών, που μπορεί να τους δυσκολέψουν στις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Νωρίτερα χθες ο ΠΑΟΚ, χωρίς υπερπροσπάθεια, επικράτησε του Βόλου με 2-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και σε συνδυασμό με το υπέρ του 1-0 από το πρώτο ματς στην Τούμπα πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό που είχε αποκλείσει προηγουμένως τον Αστέρα Τρίπολης.

Ενα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τους Κωνσταντέλια και Σβαμπ, ήταν αυτά που έδωσαν την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έψαξε ένα γκολ από τα πρώτα λεπτά και πράγματι το 1-0 έγινε στο 17'. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Καλογερόπουλου αλλά ο διαιτητής του αγώνα και το VAR έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι. Συνεχίζοντας να δημιουργεί ευκαιρίες και να γίνεται απειλητικός για τα δίχτυα του Βόλου, ο ΠΑΟΚ βρήκε τελικά και δεύτερο γκολ με τον Σβαμπ, στο 73' του αγώνα.

Στις Σέρρες, νωρίτερα, τα πράγματα δεν κύλησαν πολύ εύκολα για τους γηπεδούχους. Αν και ο Πανσερραϊκός μπήκε στο γήπεδο με πλεονέκτημα το υπέρ του 2-0 από τον πρώτο αγώνα στην Τρίπολη, οι φιλοξενούμενοι του Αστέρα ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 16' με τον Μάντζη. Το γκολ έδωσε αισιοδοξία στους Αρκάδες, καθώς με άλλο ένα θα οδηγούσαν τον αγώνα σε παράταση. Στο δεύτερο μέρος όμως οι Σερραίοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και στο 55' ο Αλεξιτς με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ μετά το 66', όταν ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντιαρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Πανσερραϊκός «κλείδωσε» την πρόκριση, μη επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ