Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΕΚ
Πέτυχαν με τον αγώνα τους την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Σημαντική κατάκτηση σε μεγάλο χώρο δουλειάς, με αυξήσεις στους μισθούς. Η πρώτη επιχειρησιακή ΣΣΕ που καταφέρνει να υπογράψει το Συνδικάτο Μετάλλου μετά από 12 χρόνια!

Οι εργάτες συζητούν για τον αγώνα τους και τα αποτελέσματά του
Οι εργάτες συζητούν για τον αγώνα τους και τα αποτελέσματά του
Την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις της τάξης του 8% στους μισθούς (4% από 1/1/2024 και 4% από 1/7/2024) πέτυχαν με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΕΜΕΚ στον Ασπρόπυργο.

Οι εργαζόμενοι, με οργανωτή και μπροστάρη το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και με όπλο την ενότητά τους, υποχρέωσαν την εργοδοσία σε πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων που ανέδειξε ο αγώνας τους, εξασφαλίζοντας αυξήσεις, μέτρα προστασίας της υγείας τους στον χώρο και διευθετώντας μια σειρά άλλα ζητήματα.

Η Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε μετά τη νίκη των εργαζομένων στην ΕΜΕΚ αποτελεί την πρώτη επιχειρησιακή Σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του Συνδικάτου και επιχείρησης στον κλάδο μετά από 12 χρόνια. Μετά την εξέλιξη αυτή, το Συνδικάτο τονίζει ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να εξασφαλίσει μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια και να ανοίξει τον δρόμο για νέες κατακτήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΚ, μια βιομηχανία που αναλαμβάνει βαριές κατασκευές μετάλλου για σύνθετα έργα (από κτίρια μέχρι γέφυρες και ανεμογεννήτριες), μαζί με το Συνδικάτο τους βρέθηκαν τους προηγούμενους μήνες σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Εκαναν συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις στον χώρο δουλειάς συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και διαμορφώνοντας πλαίσιο διεκδικήσεων. Οργάνωσαν επιτυχημένες στάσεις εργασίας για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Δεν σταμάτησαν τον αγώνα ούτε μπροστά στην αδιαλλαξία της εταιρείας, ούτε μπροστά στην προσπάθειά της να παρουσιάσει ως λύση τη χορήγηση «ατομικών μπόνους» με βάση την απόδοση κάθε εργαζόμενου.

Ξεχωριστός «καρπός» αυτού του αγώνα είναι η εκλογή Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας, καθώς και Σωματειακής Επιτροπής, που δημιουργήθηκαν και πλέον δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να διαφυλάξουν ως «κόρη οφθαλμού» την ενότητά τους, τη μαχητικότητα που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα. Να οργανώσουν τα επόμενα βήματα των διεκδικήσεών τους με σκοπό να αναπληρωθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος των απωλειών, να συνεχίσουν τον αγώνα για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο αγώνας αυτός, που στέφθηκε με επιτυχία, μπορεί να συμβάλει ώστε να μεταφερθεί η «σπίθα» και σε άλλα εργοστάσια, να δημιουργηθούν νέες εστίες διεκδικήσεων που να συνενώνονται και σε επίπεδο κλάδου και ευρύτερα, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ