Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Φιέστα εμπαιγμού των πλημμυροπαθών η σύσκεψη

Τα πραγματικά προβλήματα ανέδειξε ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής

Φιέστα εμπαιγμού των πλημμυροπαθών αποτέλεσε στην ουσία η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (με τηλεδιάσκεψη), ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υφυπουργός Υποδομών, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Καρδίτσας και άλλοι.

Κι αυτό γιατί για άλλη μια φορά αντιστράφηκε η πραγματικότητα που βιώνουν οι πλημμυροπαθείς, ακούστηκαν οι ίδιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ταυτόχρονα, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση, με τη στήριξη και της περιφερειακής αρχής και της πλειοψηφίας των τοπικών αρχών, προωθεί ένα σχέδιο για την «ανασυγκρότηση» της περιοχής που χαρακτηρίζεται από τα γνωστά εγκληματικά για τον λαό κριτήρια, όπως το κόστος - όφελος. Στην πράξη προαναγγέλλουν τις επόμενες καταστροφές και επιβεβαιώνουν πως ο μόνος καημός τους είναι πώς θα αξιοποιηθεί ως επενδυτική «ευκαιρία» η καταστροφή του τόπου, για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί και οι μπίζνες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων και αναγκών του λαού. Αυτό φάνηκε από τις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων υπουργών και δημάρχων.

Στον αντίποδα, τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και των υπόλοιπων πλημμυροπαθών, αλλά και των δήμων που στενάζουν από την υποχρηματοδότηση, ανέδειξε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής. Μεταξύ άλλων στάθηκε στην ανάγκη να επιταχυνθεί η λήψη μέτρων στήριξης και αποζημίωσης των πλημμυροπαθών, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με ευθύνη της κυβέρνησης στον δήμο Τυρνάβου. Η τοποθέτηση αυτή φάνηκε να ενοχλεί τους κυβερνητικούς παράγοντες, που σχολίασαν ότι «δεν υπάρχουν διαμαρτυρόμενοι αγρότες παρά μόνο υποκινούμενοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δυναμική κινητοποίηση σε κυβερνητική φιέστα διεκδίκησαν αποζημιώσεις (2024-05-23 00:00:00.0)
Τους ήρθαν οι λογαριασμοί της ύδρευσης για το νερό που ξόδεψαν ...στις πλημμύρες! (2023-12-19 00:00:00.0)
«Τόση ώρα σας ακούσαμε, τώρα θα μας ακούσετε εσείς!» (2023-09-20 00:00:00.0)
Συντονίζονται, οργανώνονται, διεκδικούν οι πλημμυροπαθείς (2023-09-12 00:00:00.0)
Τα μονοπώλια φτιάχνουν τα καρτέλ (2009-03-12 00:00:00.0)
Αποζημιώσεις - κοροϊδία (1997-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ