Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
«Ξεσηκωμός στα Πανεπιστήμια»

Συντονισμός φοιτητικών συλλόγων σήμερα το μεσημέρι για τη συνέχιση του αγώνα

Με επόμενο αγωνιστικό σταθμό τον συντονισμό φοιτητικών συλλόγων σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, στο Πάντειο, οι φοιτητές συνεχίζουν την οργάνωση της απάντησής τους στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. «Ξεσηκωμός στα Πανεπιστήμια!», είναι το μήνυμα με το οποίο φοιτητικοί σύλλογοι, σε δελτίο Τύπου, αναφέρονται στο μεγάλο χτεσινό συλλαλητήριο και στα επόμενα βήματα. «Οι αντιδράσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δυναμώνουν και οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις. Ολο και περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι υιοθετούν το κοινό ψήφισμα φοιτητικών συλλόγων που μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 130 φοιτητικούς συλλόγους. Οι φοιτητές μέσω Γενικών Συνελεύσεων αποφάσισαν καταλήψεις σε όλα τα Πανεπιστήμια της Αθήνας!», αναφέρεται.

«Οι φοιτητές ήδη πραγματοποιούν καταλήψεις σε όλα τα ιδρύματα της Αθήνας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει η συντονισμένη πανελλαδική δράση πάνω από 115 φοιτητικών συλλόγων. Το μήνυμα των φοιτητών είναι ξεκάθαρο "Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!" για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι φοιτητές απαιτούν αναβάθμιση των σπουδών τους, πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές», σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι αποτυπώνοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις.

Στη σημερινή σύσκεψη καλούν με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων οι φοιτητικοί σύλλογοι: Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής ΕΚΠΑ, Ναυπηγών, Τοπογράφων, Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Παντείου, Πανεπιστημίου Πειραιά, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σχολών Μηχανικών, Επιστημών Τροφίμων, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ. Αντίστοιχη απόφαση πήραν και οι φοιτητικοί σύλλογοι Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας ΠαΔΑ, Τούρκικων Σπουδών, Χημικού, Βιολογικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ