Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Μαχητικό «όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συνέχεια με δράσεις σήμερα και αύριο και νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Γενάρη

«Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Πτυχία με αξία - Δωρεάν σπουδές», ήταν το δυναμικό και μαχητικό μήνυμα που έστειλαν από την Πάτρα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και η Επιτροπή Αγώνα Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, στο χτεσινό συλλαλητήριο ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δίωρη στάση εργασίας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης αντιπροσωπείες του Λαϊκού Φροντιστηρίου του δήμου Πατρέων, η Α' ΕΛΜΕ και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων.

«Μόνοι τους και όλοι μας - Εμείς για τις σπουδές, αυτοί για τα λεφτά», τόνισαν φοιτητές, καλώντας σε πάλη για σύγχρονες σπουδές και δωρεάν Παιδεία.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Σπύρος Νεράιδας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, απαιτώντας και αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της σχολής του, η μαθήτρια Λυδία Καστανά και η Ρένα Σκαρλάτου, εκ μέρους της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μαρμούτα, που απηύθυνε χαιρετισμό, καλώντας η αγανάκτηση να γίνει κοινή δύναμη και αγώνας, ανακοινώνοντας νέο συλλαλητήριο με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού φορέα την Πέμπτη 18 Γενάρη. Επίσης, δυναμικό «παρών» έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας, από την οποία χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Μαραβέλιας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι φοιτητές με τους αγώνες τους σήμερα, όπως και προηγούμενα, θα αφήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στα χαρτιά. Κάλεσε παράλληλα σε συντονισμό και συνέχιση της πάλης.

Στη μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου έγιναν αρκετές στάσεις για ενημέρωση του λαού, ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα «Αν ψάχνουν για πελάτες, δεν έχει φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά».

Ακολούθησε σύσκεψη συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, όπου αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πικετοφορίες στην Πάτρα σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. και νέα πλατιά ενημέρωση στον λαό της πόλης αύριο, Σάββατο, το πρωί, με μικροφωνικές και ανακοινώσεις στην πλατεία Γεωργίου.

Επίσης, συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Γενάρη στην πλατεία Γεωργίου, νέες Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή και τμήμα και κινητοποιήσεις στις πρυτανείες των ιδρυμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κλίμα αγωνιστικού αναβρασμού (2024-01-19 00:00:00.0)
Με συλλαλητήρια δυναμώνουν τον αγώνα ενάντια στον νόμο - πλαίσιο (2022-07-14 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2019-10-25 00:00:00.0)
Φοιτητικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα (2018-11-01 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά τους (2013-03-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τη φοιτητική στέγη (2012-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ