Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Σε κλίμα αγωνιστικού αναβρασμού

Με νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Γενάρη και πολύμορφες δράσεις συνεχίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι

Αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έστειλαν και στην Πάτρα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, αλλά και λαϊκός κόσμος με τη μαζική συγκέντρωση και συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χτες το πρωί.

Είχε προηγηθεί κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών από φοιτητικούς συλλόγους, ενώ στα σχολεία επικρατούσε αγωνιστικός αναβρασμός, με περίπου 20 γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ να τελούν υπό κατάληψη.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Δημήτρη Μαρμούτα, που χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι το θέμα της Παιδείας αφορά συνολικά την εργατική τάξη, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών της.

Επίσης, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, που εξέφρασε την αλληλεγγύη του λαού της πόλης. Το «παρών» έδωσαν, επιπλέον, η Ενωση Γονέων, το Λαϊκό Φροντιστήριο του δήμου Πατρέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», τόνισαν φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ μαθητές απαίτησαν: «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, να είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία».


«Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία», φώναξαν δυνατά οι συγκεντρωμένοι. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η Δανάη Βούλγαρη, εκ μέρους του ΦΣ Θεατρικών Σπουδών, η Λυδία Καστανά από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, η Μελίνα Αθανασοπούλου από το 15μελές του 17ου Γυμνασίου και ο Σπύρος Νεράιδας από τη Σχολή Μηχανικών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Ελένη Δεβελέκου, αντιπρόεδρος του ΦΣ Ιατρικής. Ακολούθησε δυναμική και με παλμό πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη μαζική συνεδρίαση του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων που ακολούθησε, αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Γενάρη (11.30 π.μ. πλατεία Γεωργίου), αλλά και με δράσεις εντός (με συνελεύσεις, ενημερώσεις στις σχολές κ.ά.) και εκτός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον, αποφασίστηκε συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο για την Παρασκευή 26 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ