Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ - ΠΑΤΡΑ
Κινητοποιήσεις για τη φοιτητική στέγη

Στο Βόλο
Στο Βόλο
Αγωνιστική κινητοποίηση για το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών, οργάνωσε, χτες, στις 11 π.μ., στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΜΑΣ. Οι φοιτητές που συμμετείχαν έκλεισαν το δρόμο μπροστά στο Πανεπιστήμιο κι έστησαν, συμβολικά, σκηνές.

Να σημειώσουμε ότι στο Βόλο η φοιτητική εστία έχει 40 δωμάτια για 5.000 φοιτητές για 1 χρόνο μόνο και με ενοίκιο! Οι αιτήσεις αυξάνονται με το χρόνο, αλλά λύση δε δίνεται.

Σε ανακοίνωση του ΜΑΣ, που μοιραζόταν στη διάρκεια της κινητοποίησης, καλούνται οι φοιτητές να παλέψουν για δωρεάν στέγαση σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη και να πάρουν συλλογικές αποφάσεις οργάνωσης του αγώνα για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας, να βρεθούν άμεσα λύσεις για να μην εγκαταλείψουν οι φοιτητές τις σπουδές τους.

Στην Πάτρα

Δυναμική κινητοποίηση έκαναν χτες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πάτρας, μετά από κάλεσμα και του ΜΑΣ, στην Εφορεία της Εστίας, όπου θα γινόταν η κλήρωση για τα δωμάτια. Στην Εστία έχουν γίνει πάνω από 300 αιτήσεις και τα διαθέσιμα δωμάτια είναι περίπου 100. Στην κινητοποίηση καλούσαν τα ΔΣ του Συλλόγου της Εστίας και των Φοιτητικών Συλλόγων Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, Επιστήμης των Υλικών, Γεωλογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφίας, Ιατρικής και Φαρμακευτικής. Τελικά, χτες, δόθηκαν 60 δωμάτια. Μετά την κινητοποίηση συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα της Εστίας, για οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης, ώστε να μη μείνει κανένας φοιτητής χωρίς δωμάτιο.

Στην Πάτρα
Στην Πάτρα
Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Πάτρα καλούν σε συλλαλητήριο, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου για τα οξυμένα προβλήματα στέγασης, σίτισης, συγγραμμάτων κ.ά., στο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της πόλης.

Την Παρασκευή, η Επιτροπή Αγώνα της Εστίας και το ΔΣ του Συλλόγου της Εστίας καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, προκειμένου να πάρουν θέση και οι τοπικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ