Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι

MotionTeam

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του πανεπιστημίου και τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, με απευθείας πρόσληψή τους από το ΑΠΘ και καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει ο εργολάβος. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους χτες έκαναν συμβολική μονοήμερη κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή.

Στο πλευρό τους, βρέθηκαν και χτες οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ που πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ σταθερά στηρίζουν τον αγώνα τους και οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Αύριο Παρασκευή, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, μαζί με τους εργολαβικούς υπαλλήλους προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας.

Στο μεταξύ, η πρυτανεία, που δήθεν αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους, συνεχίζει την υπονόμευση του αγώνα των εργολαβικών. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε χτες, κάλεσε τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης (που συνεχίζεται για τρίτη βδομάδα) και να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών καθαριότητας σε συγκεκριμένα τμήματα που έχουν αυξημένο πρόβλημα. Τους κάλεσε, δηλαδή, να εγκαταλείψουν τον αγώνα χωρίς προηγούμενα να έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα αιτήματά τους.

Μάλιστα, επανέλαβε την πρόταση της Πρυτανείας για δήθεν λύση της εργασιακής τους ομηρίας με τη μεταφορά τους από τον ιδιώτη εργολάβο, στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της περιουσίας του ΑΠΘ. Οπως είπε ο Γ. Μυλόπουλος, με τη συγκεκριμένη λύση παρακάμπτονται οι εργολάβοι και εξοικονομούνται πόροι (περίπου 5,5 εκ. ευρώ) από την αμοιβή τους, αλλά και από την πληρωμή του ΦΠΑ. Αυτό μπορεί να γίνει αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει κρατικά κονδύλια να δίνονται σε ΑΕ, όπως είναι η Εταιρεία Αξιοποίησης του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το 70% του προϋπολογισμού του ΑΠΘ πηγαίνει στις εργολαβικές υπηρεσίες.

Απέναντι σε αυτήν την πρόταση, τάσσεται ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ και καλεί τη σύγκλητο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζοντας έμπρακτα τις κινητοποιήσεις τους και παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ της μονιμότητάς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ