Τρίτη 16 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Εκ νέου αλλαγές στην κορυφή

Η ισοπαλία στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ έφερε τον ΠΑΟΚ συγκάτοικο του δεύτερου στο... ρετιρέ της βαθμολογίας

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟ

Eurokinissi Sports

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟ
Οι ισορροπίες στην κορυφή και στην κούρσα για τον τίτλο στη Super League άλλαξαν για μια ακόμη φορά μετά και τη 18η αγωνιστική, στην οποία ξεχώρισε η ισοπαλία στο ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας. Στα αξιοσημείωτα και η επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ που τον επανέφερε στην κορυφή αλλά και τα διπλά των Ολυμπιακού και Αρη σε Καισαριανή και Αγρίνιο, αντίστοιχα. Και πάλι δεν έλειψαν τα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις, που διατηρούν το οξυμένο κλίμα στους ανταγωνισμούς στο ποδόσφαιρο.

Στην ΟPAP Arena, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 2-2 (Γκαρσία 24', 97' πέν. - Γεντβάι 31', Αράο 66') έπειτα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ντέρμπι. Το αποτέλεσμα διατηρεί - με συγκάτοικο πλέον - τους «πράσινους» στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι, αν και με προβλήματα στην απόδοση, έδειξαν να έχουν τον έλεγχο στο πρώτο 25λεπτο όταν και προηγήθηκαν και στο τελευταίο τέταρτο ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι (που φωνάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις) κυριάρχησαν σε πρωτοβουλίες και κυκλοφορία το διάστημα 30' - 75' όταν και κατάφεραν να κάνουν ανατροπή και να προηγηθούν στο σκορ.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο νίκησε άνετα με 4-0 (Μπάμπα 29', Μεϊτέ 49', Τζίμας 53', Ριένστρα 66' αυτογκόλ) και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενος και τη ...μοιρασιά στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Την απόσταση από την πρώτη τριάδα μείωσε ο Ολυμπιακός που, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα κατάφερε να νικήσει στην Καισαριανή την Κηφισιά με 3-2 (Μασούρας 11', Ναβάρο 39' πέν., Ελ Αραμπί 85' - Μιλίσεβιτς 47', Οζέγκοβιτς 64' πέν.), αγωνιζόμενος στο β' μέρος με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Ρέτσου (2η κίτρινη στο 44'), ενώ για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε ο Μπαρμπόσα στις καθυστερήσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Τα πατήματά του για τα καλά δείχνει να έχει βρει ο Αρης που έφθασε σε επιβλητική νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 4-0 (Τζούρασεκ 19', Σουλεϊμάνοφ 78', Σαβέριο 90', Ζαμόρα 96'), που τον εδραιώνει με διαφορά ασφαλείας στην πρώτη πεντάδα αλλά και τον ανεβάζει ψυχολογικά ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη πήρε στη Φθιώτιδα ο Πανσερραϊκός με 2-0 (Ουάρντα 14', Αλεξιτς 85') επί της Λαμίας, ενώ τις βλέψεις για πλέι οφ διατήρησε ο Αστέρας Τρίπολης με το 1-0 (Μιριτέλο 90') επί του Βόλου. Στο Περιστέρι Ατρόμητος και ΟΦΗ έμειναν στο 1-1 (Βαλένσια 90' - Λαμπρόπουλος 85').

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 41, ΠΑΟΚ 41, ΑΕΚ 39, Ολυμπιακός 35, Αρης 30, Αστέρας Τρίπολης 26, Ατρόμητος 23, Λαμία 21, Πανσερραϊκός 18, ΟΦΗ 17, Παναιτωλικός 14, Βόλος 14, ΠΑΣ Γιάννινα 12, Κηφισιά 12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ