Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒASKET LEAGUE
Καθορίζει την πρωτιά το ντέρμπι «αιωνίων»

ΠΑΟ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, στο ματς που δεσπόζει στην 15η αγωνιστική

Το ντέρμπι «αιωνίων», ένα ακόμα τη φετινή αγωνιστική σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Basket League.

Σε μια περίοδο που οι δύο ομάδες προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους για τους στόχους που έχουν στη Εuroleague, στο κλειστό του ΟΑΚΑ καλούνται να «τα πουν» τη Δευτέρα 22/1 για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η κρισιμότητά του είναι μεγάλη, καθώς αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς την έκβαση της μάχης τους για την πρωτιά στην κανονική περίοδο, που δίνει απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Σε δεύτερο πλάνο, το αποτέλεσμα θα έχει τη δική του βαρύτητα και σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των «αιωνίων» ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους.

Μέχρι στιγμής τον πρώτο λόγο για την πρωτιά στην κανονική περίοδο τον έχει ο Παναθηναϊκός, καθότι 1ος και αήττητος αλλά και καθώς είχε πάρει σπουδαία νίκη 66-54 στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ. Εφόσον οι «πράσινοι» νικήσουν και τη Δευτέρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα «κλειδώσουν» και την πρωτιά, ενώ το υπέρ τους +12 από τον πρώτο γύρο τούς παρέχει και σχετική άνεση σε περίπτωση ήττας. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως πρώτο στόχο τη νίκη, προκειμένου να ανακτήσουν τις ελπίδες τους για πρωτιά, και δευτερευόντως ελπίζουν να καλύψουν τη διαφορά της ήττας τους στο ΣΕΦ και να πάρουν «κεφάλι» στη βαθμολογία.

Πέρα από τα όσα αφορούν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, στο πρόγραμμα της αγωνιστικής περιλαμβάνονται άλλα δύο πολύ ενδιαφέροντα ματς: Καταρχάς στην Πάτρα, όπου ο Προμηθέας υποδέχεται το Περιστέρι σε μια αναμέτρηση καθοριστική για τη μάχη της 3ης θέσης, την οποία αυτήν τη στιγμή κατέχουν οι Πατρινοί, με τους Περιστεριώτες να ακολουθούν με έναν βαθμό λιγότερο.

Επίσης στα Ανω Λιόσια, στο «Olympic Hall», όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Αρη, σε ένα ντέρμπι κρίσιμο στην προσπάθεια και των δύο «κιτρινόμαυρων» για βαθμολογική ανάκαμψη.

Τέλος, καθοριστικές για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία αναμένονται οι αναμετρήσεις στην Καρδίτσα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται το Μαρούσι, και στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 20/1: ΑΕΚ - Αρης (17.15 - ΕΡΤ3), Προμηθέας Πάτρας - Περιστέρι (20.15 - ΕΡΤ3)

Κυριακή 21/1: ΠΑΟΚ - Λαύριο (17.15 - ΕΡΤ3), Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πάτρας (18.00 - ΕΡΤ Sports 1), Καρδίτσα - Μαρούσι (20.15 - ΕΡΤ3)

Δευτέρα 22/1: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (20.15 - ΕΡΤ3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ