Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΑΓΝΟ»
Συνεχίζονται οι 4ωρες στάσεις εργασίας

Με τρεις 4ωρες στάσεις εργασίας σήμερα σε όλες τις βάρδιες, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη, τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης. Για την Παρασκευή 26 Απρίλη το Σωματείο Εργαζομένων και η Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων έχουν προγραμματίσει σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, με στόχο το συντονισμό της δράσης των φορέων του νομού για τη Σωτηρία της επιχείρησης.

Σήμερα οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

Στην πρωινή βάρδια από τις 6π.μ. έως τις 10π.μ.. Στην απογευματινή βάρδια από τις 2μ.μ. έως τις 6μ.μ. Στη βραδινή βάρδια από τις 10μ.μ. έως τις 2 π.μ.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα εργαστεί μόνο το προσωπικό ασφαλείας. Από την αρχή έως το τέλος κάθε στάσης, οι εργαζόμενοι θα παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πύλη του εργοστασίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΓΝΟ, καλεί όλους τους φορείς του νομού να συμπαραταχτούν μαζί με τους 450 εργαζόμενους και τους εκατοντάδες κτηνοτρόφους της περιοχής, στον αγώνα για να σταματήσει άμεσα η διαδικασία ξεπουλήματος της επιχείρησης που έχει βάλει μπροστά η ΑΓΝΟ. Να συσπειρωθούν κάτω από το αίτημα να βρεθεί σχήμα - φορέας που θα διατηρεί το ρόλο και τα χαρακτηριστικά μιας συνεταιριστικής ή υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο επιχείρησης, βιώσιμης και με προοπτική, που θα λειτουργεί προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της αγροτιάς, των κτηνοτρόφων αλλά και του καταναλωτικού κοινού εξασφαλίζοντάς του προϊόντα καλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές.

Η σύσκεψη της Παρασκευής

Σε επιστολή - κάλεσμα για τη σύσκεψη της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ και οι παραγωγοί, τονίζουν πως η επιχείρηση κινδυνεύει να κλείσει ή να ξεπουληθεί με αποτελέσματα ολέθρια για τους 450 εργαζόμενους, τους εκατοντάδες κτηνοτρόφους και την περιοχή της Θεσσαλονίκης συνολικά. Οι εργαζόμενοι δίνουν έναν συνεχή αγώνα, προκειμένου να αποτραπούν αυτές οι δυσάρεστες και καταστροφικές εξελίξεις, απαιτώντας να διακοπεί, ή να ανασταλεί άμεσα η διαδικασία του ξεπουλήματος και παράλληλα να βρεθεί σχήμα, φορέας που θα διατηρεί τα χαρακτηριστικά μιας συνεταιριστικής ή υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο οργάνωσης.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να πάρουν μέρος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, οι δήμοι της περιοχής, συνεταιριστικές οργανώσεις, το ΕΚΘ, η ΟΣΕΓΟ, τα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές της Β' Θεσσαλονίκης, φορείς των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ