Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Συγχαίρει την «αφοσίωση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

Ικανοποίηση για τη συνεργασία της Αγκυρας με το ΝΑΤΟ έσπευσαν να εκφράσουν πρώτες οι ΗΠΑ, αμέσως μετά την προχτεσινή έγκριση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Σουηδίας στη λυκοσυμμαχία από την τουρκική Βουλή, μετά από πολύμηνα και πολύπλευρα παζάρια της τουρκικής κυβέρνησης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, σε ανάρτησή του εκτίμησε «βαθύτατα την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», μιλώντας για «ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση της Συμμαχίας, η οποία σήμερα είναι πιο σημαντική από ποτέ», αλλά και σημειώνοντας ότι «η αφοσίωση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αποδεικνύει ξεκάθαρα τη διαρκή εταιρική μας σχέση», καταθέτοντας τις «ευχαριστίες μου στον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση».

Από τη μεριά της Σουηδίας, ο ΥΠΕΞ T. Billstrom ευχαρίστησε επίσης την τουρκική Βουλή, αναφέροντας ότι «η στενότερη συνεργασία με την Τουρκία θα συνεχιστεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Στην ίδια την Τουρκία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φ. Οκτάι, επισήμανε κατά τη σχετική συνεδρίαση στη Βουλή ότι «υποστηρίζουμε τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ για να βελτιώσουμε τις αποτρεπτικές προσπάθειες της Συμμαχίας».

Σημειώνουμε ότι το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας εγκρίθηκε με 287 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 4 λευκά, σε σύνολο 600 βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ