Σάββατο 27 Γενάρη 2024 - Κυριακή 28 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Σημαντικές κόντρες για πλέι οφ και παραμονή

Με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό να έχει ουσιαστικά κλειδώσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική, το ενδιαφέρον στην Basket League εστιάζεται στις κόντρες για μια θέση στα πλέι οφ καθώς και σε αυτές που αφορούν τα πλέι άουτ και τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η 16η αγωνιστική περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια και για τις δύο περιπτώσεις.

Στα ψηλά της βαθμολογίας στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι εκτός έδρας δοκιμασίες των δύο ομάδων που ισοβαθμούν στο τρίτο σκαλοπάτι, Προμηθέα και Περιστερίου. Οι Πατρινοί θα αγωνιστούν στο Λαύριο κόντρα στην τοπική ομάδα θέλοντας τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην πρώτη τριάδα, ενώ οι γηπεδούχοι κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας. Στη συνοικιακή κόντρα της Αθήνας το Περιστέρι, επίσης θέλοντας να εδραιωθεί στο τρίτο σκαλοπάτι, θα φιλοξενήσει στην έδρα του το Μαρούσι που επιδιώκει την περαιτέρω απομάκρυνση από τις τελευταίες θέσεις.

Ειδικά για την κόντρα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας σημαντικό παιχνίδι θα γίνει στην Καρδίτσα, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Η ουραγός Καρδίτσα, που δείχνει ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα, καίγεται για τους βαθμούς την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι», προερχόμενοι από σερί ηττών σε πρωτάθλημα και FIBA Champions League, ψάχνουν αντίδραση με αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία, με τον Ηλία Ζούρο να αντικαθιστά τον Ισπανό Πλάθα.

Στην Πάτρα κόντρα στον εκ των ουραγών Απόλλωνα, που επιδιώκει μια ακόμη ηχηρή επιτυχία (μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ), θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός που στον απόηχο της νίκης επί του αιώνιου αντιπάλου του θέλει να διευρύνει το αήττητό του.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ θα ψάξει αντίδραση με νίκη και καλή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ, που μαστίζεται από πολλά προβλήματα και αναζητεί βάλσαμο.

Κρίσιμη αναμέτρηση για τις θέσεις της εξάδας θα γίνει στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Αρης θα υποδεχθεί τον Κολοσσό Ρόδου.

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ: Καρδίτσα - ΑΕΚ (17.15, ΕΡΤ3), Λαύριο - Προμηθέας (18.00, ΕΡΤ Sports), Περιστέρι - Μαρούσι (19.00, ΕΡΤ Sports), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (20.15, ΕΡΤ3).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Αρης - Κολοσσός Ρόδου (17.15, ΕΡΤ3), Απόλλωνας Πάτρας - Παναθηναϊκός (20.15, ΕΡΤ3)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ