Τρίτη 30 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Πλημμύρισε από την προχτεσινή βροχόπτωση

Το αίτημα για επαρκή και ασφαλή σχολικά κτίρια εδώ και τώρα στον νομό Χανίων, το οποίο αναδείχτηκε από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας τις προηγούμενες μέρες, ήρθε να το επιβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, η ίδια η ζωή, αφού μια δυνατή βροχή ήταν ικανή για να πλημμυρίσει αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Η σχολική στέγη αποδείχθηκε κυριολεκτικά τρύπια και ακατάλληλη για να αντέξει την προχτεσινή βροχή, με αποτέλεσμα το νερό να χύνεται σαν καταρράκτης μέσα σε σχολική τάξη, πλημμυρίζοντάς την εντελώς.

Το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Δημήτρης Μακρέας. Οπως αναφέρει, πρόκειται για αίθουσα Γ' Λυκείου και προφανώς για την εικόνα αυτή δεν ευθύνεται η ...κλιματική αλλαγή.

Από τον δήμο Χανίων επισημαίνεται ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ενημερώθηκε εργολάβος για να προβεί άμεσα σε αποκατάσταση της στέγης, καθώς υπάρχει ανοικτή εργολαβία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Αιτία φέρεται να είναι ότι κάποια κεραμίδια είχαν σπάσει πάνω στη σκεπή.

Μπροστά σε αυτές τις απίστευτες εικόνες, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου προχώρησαν χτες σε αποχή από τα μαθήματά τους. Σε ανακοίνωσή του, το 15μελές του σχολείου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πολλά από τα υπάρχοντα των μαθητών, βιβλία από τη σχολική βιβλιοθήκη, που φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη αίθουσα, όπως επίσης η τηλεόραση και το πιάνο της τάξης, βράχηκαν. Αυτό είναι ακόμα ένα παράδειγμα της παραμέλησης των σχολικών υποδομών και της αναβλητικότητας του δήμου Χανίων και του κράτους.

Παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί: Πριν από περίπου δύο χρόνια βιώσαμε την ίδια κατάσταση στην ίδια αίθουσα. Με τον προηγούμενο δυνατό άνεμο, πριν από δύο βδομάδες, έπεσαν κεραμίδια από τη σκέπη. Με την προχτεσινή βροχόπτωση, τέλος, ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι με την πλημμύρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ