Τρίτη 30 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Για τέταρτη βδομάδα στους δρόμους με αίτημα να μην κατατεθεί!

Συλλαλητήρια διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις | Κλιμάκωση με πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Φλεβάρη

«Τώρα ο αγώνας δυναμώνει - Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει», είναι η απάντηση των φοιτητών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει τα αντιδραστικά της σχέδια για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στον αυταρχισμό που επιστρατεύει ενάντια στις δίκαιες αντιδράσεις.

Για τέταρτη βδομάδα διοργανώνονται συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μεθαύριο, Πέμπτη 1 Φλεβάρη, ενώ στις 8 Φλεβάρη οι φωνές φοιτητών από όλη τη χώρα ενώνονται σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για να φωνάξουν «Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Πτυχία με αξία - δωρεάν σπουδές!».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι χαιρετίζουν τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουν το νομοσχέδιο και που μαζί με τους μαθητές, τους εργαζόμενους, όλο τον λαό «δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα!».

Καταγγέλλουν την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα πανεπιστήμια. «Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να μας αιφνιδιάσει, ούτε να μας εμποδίσει να κατέβουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους, τώρα γενικεύοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή, επιδιώκει με συκοφαντίες, με εκβιασμούς για "χαμένες εξεταστικές" και απειλές για κόψιμο της χρηματοδότησης στα ιδρύματα να μας σταματήσει. Η καταστολή δεν θα περάσει! Οι φοιτητές θα εντείνουμε τον αγώνα!», τονίζουν και καλούν την κυβέρνηση να ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού, που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο και να μην το καταθέσει.


Για μεθαύριο Πέμπτη στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα και στην Πάτρα την ίδια ώρα στην πλατεία Γεωργίου. Δίπλα στους φοιτητικούς συλλόγους θα διαδηλώσουν και πάλι μαθητές. Στη συνεδρίασή της την Κυριακή η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αποφάσισε τη συμμετοχή της Πέμπτης και κοινές δράσεις με τους φοιτητές. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η ΟΛΜΕ κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11 π.μ. για την Πέμπτη 1 Φλεβάρη.

«Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», έχουν δηλώσει οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες και τον συντονισμό τους. Απαντούν με συνέχεια και στην κλιμακούμενη προσπάθεια φίμωσης, αφήνουν έκθετους όσους μιλούν για «μειοψηφίες» χωρίς να τολμούν να αντιπαρατεθούν στο περιεχόμενο αυτού του δίκαιου αγώνα, στον οποίο συντάσσεται η πλειοψηφία της νεολαίας. Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε και δημοσκοπικά μέσα από έρευνα της «Metron Analysis» για το «MEGA», που δείχνει πως η αντίθεση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια φτάνει στο 70% στους φοιτητές και το 61% στους ερωτηθέντες ηλικίας 17 - 27 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ