Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διαδηλώνουν σήμερα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Σήμερα Πέμπτη διαδηλώνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στις απολύσεις που τους ανακοινώνει η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι είναι πάνω από 6.000 οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, οι οποίοι είχαν υπογράψει ατομική σύμβαση και σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, καθώς το υπουργείο σκοπεύει να παραδώσει τις παραπάνω υπηρεσίες σε εργολάβους. Μόνο στον «Ευαγγελισμό» είναι πάνω από 265 οι καθαριστές και οι εργάτες που βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία του νοσοκομείου, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε χώρους Υγείας.

Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από εργαζόμενους στην καθαριότητα και υγειονομικούς των νοσοκομείων, στις 10 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Κεντρική διεκδίκηση είναι με ευθύνη της κυβέρνησης να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

Ανακλήθηκε απόλυση καθαρίστριας στο «Ελπίς»

Στο μεταξύ, μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής ανακλήθηκε απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο «Ελπίς». Αφορμή για την απόλυση ήταν η άρνησή της να υποκύψει στις πιέσεις του εργοδότη και να υπογράψει αναγκαστική άδεια. Ουσιαστικά κινδύνευσε να βρεθεί στον δρόμο επειδή απαίτησε να εφαρμοστούν τα ελάχιστα που προβλέπει η εργατική νομοθεσία! «Μέσω της επόπτριας, ο εργολάβος απειλούσε τους εργαζόμενους με απολύσεις αν δεν υπογράψουν την άδεια χωρίς, στην ουσία, να έχουν κάνει χρήση της», ενημερώνει το Συνδικάτο, το οποίο τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της εργαζόμενης στην τριμερή επιτροπή, όπου ο εργολάβος όχι μόνο ανακάλεσε την απόλυση αλλά και πήρε πίσω την εργαζόμενη στη δουλειά με πλήρες ωράριο. Και σχολιάζει ότι «με τις πλάτες και την ομολογία της κυβέρνησης, οι εργολάβοι που λυμαίνονται τους χώρους καθαρισμού στα νοσοκομεία στοιχίζουν πιο πολύ από την άμεση πρόσληψη του εργατικού δυναμικού που χρειάζεται για τον καθαρισμό».

«Ο αγώνας είναι κοινός, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις αφορούν όλους. Εργολαβικοί εργαζόμενοι ή ΣΟΧ, δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα του μήνα. Η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι κοινή για όλους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Σήμερα πετούν αυτούς στην ανεργία, αύριο θα είμαστε εμείς στην ίδια θέση. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, συμμετέχουμε στον αγώνα τους! Η διεκδίκηση είναι κοινή για όλους: Μόνιμη και σταθερή εργασία με αποδοχές και δικαιώματα», τονίζει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ