Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυνηγούσε με καραμπίνα Παλαιστίνιο

Τον ενόχλησαν οι αφίσες εναντίον του δολοφόνου των Παλαιστινίων Σαρόν, αλλά και η παρουσία Παλαιστινίων στη γειτονιά του, και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στην περιοχή Αγίου Νικολάου Αττικής Αλέξανδρος Χρ. Καλατζής αρματώθηκε με την καραμπίνα του και βγήκε να...«καθαρίσει» τον οικονομικό μετανάστη από τη Συρία Μαχμάτ Ασάντ Φαρά και το φίλο του Χρήστο Αλιφέρη!

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο έξω από το σταθμό Αγ. Νικολάου του ΗΣΑΠ. Αρχικά ο Αλ. Καλατζής επιτέθηκε εντελώς προκλητικά και αναίτια στον μετανάστη με ακατονόμαστες φράσεις και κλοτσιές, τη στιγμή που αυτός ανέβαινε στο μηχανάκι του, ενώ προηγουμένως είχε κολλήσει αφίσες που έγραφαν: «Καταδικάστε τον εγκληματία πολέμου Σαρόν». Ο Μ. Φαρά και ο Χρ. Αλιφέρης δεν έδωσαν σημασία, αλλά ο Αλ. Καλατζής συνέχισε να βρίζει και να απειλεί, λέγοντας: «Θα σας κανονίσω! Θα σας καθαρίσω!». Αυτοί συνέχισαν το δρόμο τους όταν, ξαφνικά, τον είδαν να επιστρέφει σαν μαινόμενος ταύρος, κρατώντας μια καραμπίνα. «Τώρα θα σας καθαρίσω!», φώναξε και έστρεψε το όπλο στο πρόσωπο του Μ. Φαρά. Αμέσως επενέβησαν οι περαστικοί και ο επίδοξος μιμητής του ρατσιστή δολοφόνου Π. Καζάκου τράπηκε σε φυγή, για να συλληφθεί λίγο αργότερα από την αστυνομία.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «παράνομη οπλοφορία» και «απειλή» και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Πήρε προθεσμία για χτες, αλλά τελικά η δίκη του αναβλήθηκε αορίστως, καθώς ο συνήγορός του Δ. Παπακωνσταντόπουλος βρισκόταν σε άλλη δίκη. Οπως κατάγγειλε στο «Ρ» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ν. Χαλκιάς, ο κατηγορούμενος είχε και τις προηγούμενες μέρες εκτοξεύσει απειλές στον Μ. Φαρά, του τύπου: «Καλά σας κάνει, ρε, ο Σαρόν. Εγώ θα σας κάνω χειρότερα. Δε θα μείνει εδώ κανένας Παλαιστίνιος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ