Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
Πρεμιέρα... μεταλλίων

Τρία μετάλλια για τον Λ. Σαμπάνη στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Sportidea

Τρία μετάλλια για τον Λ. Σαμπάνη στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε η ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών ανδρών - γυναικών, που διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Τα τρία μετάλλια του Λεωνίδα Σαμπάνη, αλλά και τα ισάριθμα της Νατάσας Τσακίρη ήταν η συγκομιδή της πρώτης μέρας για τη χώρα μας. Επίσης η Αννα Παλασίδου πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Παρά τις προσπάθειες του ομοσπονδιακού προπονητή, Χρήστου Ιακώβου, να κρατήσει χαμηλούς τόνους για την προετοιμασία και τις επιδόσεις τόσο των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες, τα πρώτα δείγματα ήταν σαφώς ενθαρρυντικά. Ο Λεωνίδας Σαμπάνης, έδειξε πως η πρωτιά του αξίζει και με το παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνας αθλητής ανέβηκε δυο φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των 62 κιλών. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια σε αρασέ και σύνολο χάρη στα 140 και 305 κιλά αντίστοιχα που σήκωσε. Παράλληλα, πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμα ασημένιο, καθώς ο Βούλγαρος Γκεοργκίεφ πήρε την πρωτιά στο ζετέ με την επιτυχημένη του προσπάθεια στα 167,5 κιλά (αφήνοντας μία ακόμα).

Από την πλευρά της, η Νατάσα Τσακίρη, που στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των νεανίδων το 1998 πήρε ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο Παγκόσμιο του 2001 κατέκτησε ένα χρυσό και δυο ασημένια, επιβεβαίωσε το ταλέντο της για μια ακόμη φορά. Στην κατηγορία των 63 κιλών με τα 105 κιλά στο αρασέ, 125 κιλά στο ζετέ και 230 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια αντίστοιχα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ουκρανέζα Ναταλία Σοκούν, είχε σηκώσει τα ίδια κιλά (105) στο αρασέ αλλά ήταν βαρύτερη από την Ελληνίδα αθλήτρια. Η Τσακίρη, μετά το τέλος της απονομής δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία μου και τα μετάλλια. Αν και περίμενα να τα πάω καλύτερα στην κίνηση του ζετέ, το χρυσό ήρθε στο αρασέ. Τη Σοκούν την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και ξέρω ότι είναι μια μεγάλη αθλήτρια».

Την αρχή των εμφανίσεων έκανε η Παλασίδου στην κατηγορία των 58 κιλών. Η ελληνίδα αρσιβαρίστρια, άφησε καλές εντυπώσεις και απέδειξε ότι το μέλλον της ανήκει καθώς κατέλαβε την 10η θέση στο αρασέ (77,5 κιλά), την 11η στο ζετέ (90 κιλά) και την 11η στο σύνολο με 167,5 κιλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ