Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Λειτουργεί με δικούς της «παιδαγωγικούς» νόμους!

Με δικούς του «παιδαγωγικούς» νόμους λειτουργεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ιδιωτικό Λύκειο Ντόλκου - Μπακογιάννη, στη Λάρισα. Οπως καταγγέλλουν η ΕΛΜΕ και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Λάρισας, το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο χώρισε τους μαθητές του σε τμήματα βαθμολογικής επίδοσης, εισάγοντας λογικές διαχωρισμού και ανταγωνιστικές σχέσεις μέσα στην ίδια σχολική μονάδα.

Στις παραπάνω καταγγελίες απάντησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας, Σωτ. Καραμέτας, αναφέροντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι μετά από έρευνα που έκανε ο Θ. Σαμαρίνας, προϊστάμενος Τεχνικής Εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε ότι «πράγματι δεν τηρείται η αλφαβητική σειρά των τμημάτων στο Ιδιωτικό Ενιαίο Λύκειο Ντόλκου - Μπακογιάννη. Η κατανομή ωστόσο των μαθητών, με βάση τους ισχυρισμούς του διευθυντή του σχολείου, γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση των μαθητών».

«Υστερα από τα παραπάνω - καταλήγει στην απάντησή του ο Σωτ. Καραμέτας - με το υπ' αριθμόν 1295/4-4-2002 έγγραφό μας υποβάλαμε ερώτημα στο ΥΠΕΠΘ, αν ο χωρισμός των μαθητών σε τμήματα με το συγκεκριμένο τρόπο είναι νόμιμος».

Βεβαίως, ουδεμία αμφιβολία έχουν η ΕΛΜΕ Λάρισας και η Ενωση Γονέων, που σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Για να αμβλυνθεί η περσινή εικόνα και να περιοριστεί το εύρος της αντιπαιδαγωγικής πράξης, ο κ. προϊστάμενος άκριτα και χωρίς απολογημένη επαρκώς απάντηση προς την ΕΛΜΕ, δέχεται ότι "η κατανομή των μαθητών με βάση τους ισχυρισμούς του διευθυντή του σχολείου γίνεται σύμφωνα με την προτίμηση των μαθητών".

"Νέες παιδαγωγικές" πρακτικές που συνάδουν πλήρως με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς.

Μετά από όλα αυτά έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε απαντήσεις δυστυχώς για αυτονόητα πράγματα:

  • Οφείλει ή όχι ο κ. προϊστάμενος να ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, χωρίς να χρειάζεται η καταγγελία της ΕΛΜΕ;
  • Οφείλει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για θέματα παρανομίας, που και πέρσι εμφανίστηκαν στο ίδιο σχολείο;
  • Ισχύει τελικά ή όχι η Δ/31079/1-9-79 εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ που ορίζει ότι η κατανομή των μαθητών στα τμήματα γίνεται με αλφαβητική σειρά;».

Και καταλήγοντας τονίζουν: «Οι παραπάνω ενέργειες σε συνδυασμό με το γεγονός της διατήρησης από το ΥΠΕΠΘ για μια ακόμη χρονιά της λειτουργίας των Λυκειακών Επιτροπών για τις εξετάσεις των ενδοσχολικών μαθημάτων στα ιδιωτικά σχολεία χωρίς τη συμμετοχή καθηγητών από τα δημόσια σχολεία ενισχύει την άποψη μας για άνιση μεταχείριση δημοσίου και ιδιωτικού σχολείου, υπέρ του δεύτερου από την επίσημη Πολιτεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ