Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Ερώτηση για τα προβλήματα στέγασης

Ερώτηση για τα προβλήματα στέγασης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Μαρία Κομνηνάκα και Νίκος Παπαναστάσης προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά η Ερώτηση αναφέρει: «Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτίριο, που παραχωρήθηκε το μισό μετά από "δωρεά" ιδιώτη και στο υπόλοιπο κτίριο στεγάζεται εταιρεία ανακύκλωσης.

Το κτίριο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα για τη διαβίωση των πυροσβεστών και τη στέγαση του κλιμακίου, όπως για παράδειγμα υπάρχει πλήρης υποβάθμιση των κανόνων υγιεινής και σοβαρή έλλειψη μέτρων καθαριότητας, με ό,τι σημαίνει αυτό για την υγεία του προσωπικού, αφού στους χώρους του ΠΚ εντοπίζονται μέχρι και κατσαρίδες και τρωκτικά.

Επίσης στον κοινό αύλειο χώρο με την εταιρεία ανακύκλωσης, γίνεται συσσώρευση άχρηστων και επικίνδυνων υλικών με ευθύνη της συγκεκριμένης επιχείρησης, τα οποία αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος τόσο για τον μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και για το πυροσβεστικό προσωπικό.

Ακόμα στο ΠΚ μεταφέρεται ρεύμα από την όμορη ιδιοκτησία, όπου λειτουργεί η επιχείρηση ανακύκλωσης, με καλώδιο που είναι εκτεθειμένο έξω από την κεντρική πόρτα, με ό,τι πιθανούς κινδύνους εγκυμονεί αυτή η επισφαλής μεταφορά ρεύματος.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα και να στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των πυροσβεστών και της υπηρεσίας με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Την αναβάθμιση του Κλιμακίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ' Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ