Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην έξωση οικογένειας ανάπηρων συνταξιούχων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χθες το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου εκδικάζονταν ασφαλιστικά μέτρα για την αποτροπή έξωσης οικογένειας που της πλειστηριάστηκε το σπίτι. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων έκανε δεκτή την προσωρινή διαταγή για την παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της μέχρι 2 Απρίλη, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής της έξωσης.

Η υπόθεση αφορά συνταξιούχο αυτοκινητιστή ταξί, που η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας τού τσάκισε το εισόδημα, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνεια και σήμερα να του πλειστηριάσουν το σπίτι. Είναι μάλιστα τέτοια η εμμονή του fund να πετάξει τον ίδιο και την οικογένειά του από το σπίτι, που έχει αρνηθεί την πρόταση της παραμονής τους ακόμα και με την καταβολή ενός εύλογου ενοικίου. Απαιτεί δηλαδή να βρεθεί στον δρόμο ένα ζευγάρι ανάπηρων συνταξιούχων, με πενιχρό εισόδημα, χωρίς κανένα πρόσθετο επίδομα αναπηρίας, μαζί με την κόρη τους, που παλεύει καθημερινά για ένα μεροκάματο στο ταξί.

Συγκινητική ήταν η παρουσία στη συγκέντρωση δεκάδων γειτόνων από τους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων, καθώς και συναδέλφων αυτοκινητιστών. Ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε στη συγκέντρωση ότι δεν πρόκειται το εργατικό κίνημα να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση «κανένα σπίτι να μη βρεθεί στα χέρια τραπεζίτη», τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ