Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Συνωστισμός στην κορυφή

Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν οι «Δικέφαλοι» στο ντέρμπι της Τούμπας

Eurokinissi Sports

Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν οι «Δικέφαλοι» στο ντέρμπι της Τούμπας
Η ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και το νικηφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τις Σέρρες, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, διατήρησαν τον συνωστισμό στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε 1ος, με τον Παναθηναϊκό να περνάει 2ος και την ΑΕΚ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Η αγωνιστική σημαδεύτηκε όμως από τις καταγγελίες του παίκτη της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από άτομο της αποστολής του Βόλου στο μεταξύ τους ματς στην Καισαριανή. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Βόλου αμφισβητεί την καταγγελία, ενώ στο πλευρό του Τετέι στάθηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ποδοσφαιριστών - Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).

Στο πιο σημαντικό ματς του προγράμματος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 (Ελίασον 49' - Κετζιόρα 89'), σε μια αναμέτρηση με πολλή τακτική εκατέρωθεν και με το β' μέρος να είναι καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο οι γηπεδούχοι μετά το 60' ανέκτησαν τον έλεγχο, πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες (με κορυφαία το δοκάρι του Ντεσπόντοφ), για να ισοφαρίσουν τελικά λίγο πριν το φινάλε.

Με τη «φόρα» που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολη νίκη στις Σέρρες, 3-0 τον Πανσερραϊκό (Βέρμπιτς 8', Παλάσιος 31', Γερεμέγεφ 90'+1). Οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, ενώ οι γηπεδούχοι φωνάζουν για επιθετικό φάουλ στο 0-1.

Υπό το βλέμμα του νέου του τεχνικού, Ισπανού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ στο Φάληρο (Μασούρας 4', Ελ Κααμπί 10', Ποντένσε 34', Φορτούνης 58'), βγάζοντας αντίδραση μετά τις τελευταίες αποτυχίες. Παρελθόν για τους Κρητικούς αποτελεί ο Ισπανός τεχνικός Πέπε Μελ, με τον Τραϊανό Δέλλα να φαντάζει πιθανός αντικαταστάτης του.

Τις ελπίδες της για είσοδο στα πλέι οφ διατήρησε η Λαμία, μετά τη σημαντική της νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης (Καρλίτος 68', 80' πέναλτι - Καλτσάς 11'), ενώ ο Παναιτωλικός πήρε νέα βαθμολογική ανάσα νικώντας 1-0 τον Ατρόμητο (Καρέλης 34'). Στο 0-0 έμειναν Κηφισιά - Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 51, ΠΑΟ 50, ΑΕΚ 49, Ολυμπιακός 44, Αρης 35, Λαμία 33, Αστέρας Τρίπολης 29, Πανσερραϊκός 23, Ατρόμητος 23, ΟΦΗ 20, Παναιτωλικός 18, Βόλος 17, Κηφισιά 16, ΠΑΣ Γιάννινα 13.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ