Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σε ρότα μεταλλίου η Εθνική πόλο γυναικών

Eurokinissi

Σε τροχιά διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου μετά από 13 χρόνια - και τη «χρυσή» επιτυχία του 2011 - μπήκε από χθες η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στη φετινή διοργάνωση της Ντόχα. Η Εθνική προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά μετά από σπουδαία νίκη 14-12 επί της Ιταλίας για την προημιτελική φάση, και αύριο Τετάρτη (16.30) κόντρα στην Ουγγαρία θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό. Με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Νίνου (5 γκολ), αλλά και με όλες τις παίκτριες της Εθνικής να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα, αποκτώντας μια σταθερή διαφορά στο σκορ, την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Τριπλή επιτυχία

Την εξασφάλιση τριών «εισιτηρίων» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πανηγύρισε η ελληνική αποστολή της κολύμβησης στο ξεκίνημα του αγωνίσματος. Αυτά προήλθαν: Από την Αννα Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα μέσω της πρόκρισής της στον τελικό, όπου μάλιστα μετά από αξιόλογη εμφάνιση τερμάτισε 5η με 57.62. Από την Εθνική ομάδα ανδρών στη σκυταλοδρομία 4x100 μ. ελεύθερου, με τους Απόστολο Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Στέργιο - Μάριο Μπίλα και Ανδρέα Βαζαίο να καταλαμβάνουν την 6η θέση στον τελικό με 3:13.67. Και από τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη στα 100 μ. ύπτιο, ο οποίος πέρασε στον τελικό με 53.62. Σε αυτόν θα πάρει και ο Απόστολος Χρήστου (έχει ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς), ο οποίος είχε χρόνο 53.67.

ΠΟΛΟ: Με την Ιταλία για την τετράδα η Εθνική ανδρών

Το εμπόδιο της Ιταλίας, τέσσερις φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας και 3ης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καλείται να ξεπεράσει σήμερα η Εθνική πόλο ανδρών για την προημιτελική φάση του τουρνουά στην Ντόχα. Στόχος της Εθνικής είναι η πρόκριση στα ημιτελικά, που θα τη βάλει στη ζώνη των μεταλλίων και θα τη διατηρήσει σε τροχιά υπεράσπισης των κεκτημένων της από το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (ασημένιο μετάλλιο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ