Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το DEM αποφάσισε «αυτόνομη» κάθοδο στην Κωνσταντινούπολη

Την υποβολή αυτοτελούς υποψηφιότητας στον δήμο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε το φιλοκουρδικό Κόμμα της Ισότητας των Λαών και της Δημοκρατίας (DEM, μετεξέλιξη του HDP).

Οπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του DEM, Αϊσεγκιούλ Ντογάν, ως υποψήφιοι για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης προκρίνονται η δικηγόρος Μεράλ Ντανίς Μπεστάς και ο πρώην βουλευτής Μουράτ Τσέπνι. Μετά από σχετική εσωκομματική διαδικασία θα ανακοινωθεί ο τελικός υποψήφιος του κόμματος.

Το 2019 το HDP δεν είχε κατεβάσει υποψήφιο, στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον υποψήφιο του σοσιαλδημοκρατικού CHP, Ε. Ιμάμογλου, ο οποίος εξελέγη έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος ΑΚΡ, Μπ. Γιλντιρίμ.

Η απόφαση για «αυτόνομη» κάθοδο φέτος πυροδότησε αναλύσεις για το κατά πόσο η επιλογή του DEM να μη στηρίξει αυτήν τη φορά τον Ιμάμογλου διευκολύνει την προσπάθεια του κυβερνώντος ΑΚΡ να ανακτήσει χαμένο έδαφος.

Το ΑΚΡ στηρίζει για δήμαρχο Κωνσταντινούπολης τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Σάββατο σημειώθηκε ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση του ΑΚΡ στον δήμο Κιουτστουκτσεκμετζέ (δυτικά της Κωνσταντινούπολης), στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε μια 22χρονη γυναίκα. Η επίθεση έγινε με μακρύκαννο όπλο και πιστόλι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ