Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση

Ο παίκτης της Κηφισιάς Αν. Τετέι κατέθεσε χτες στη ΓΑΔΑ για τα όσα κατήγγειλε στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στον Βόλο

Διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η καταγγελία του παίκτη της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι για ρατσιστική επίθεση στον αγώνα στην Καισαριανή για το πρωτάθλημα με τον Βόλο, από μέλος της αποστολής των φιλοξενούμενων.

Ο Ανδρέας Τετέι κατέθεσε χτες το πρωί στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ κατόπιν αυτεπάγγελτης διαδικασίας. Ο ίδιος υποστηρίζει στην κατάθεσή του ότι η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε προήλθε από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος Αχιλλέα Μπέο. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα η ΠΑΕ Κηφισιά στη σελίδα της στο Instagram δημοσιοποίησε βίντεο από τον πάγκο των φιλοξενουμένων για την επίμαχη στιγμή, σημειώνοντας ότι παρουσιάζει «ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε την ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της ΠΑΕ Κηφισιά, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής κατά της Βίας στα γήπεδα (ΔΕΑΒ) για το περιστατικό προκειμένου να επιληφθούν του περιστατικού που καταγγέλλεται. Η βολιώτικη ομάδα πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο τιμωρίας με βάση τα όσα προβλέπονται στην αθλητική νομοθεσία και αφορούν ρατσιστικά περιστατικά.

Στην αντίπερα όχθη, η ΠΑΕ Βόλος με σχετική ανακοίνωση αρνείται τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση εξηγώντας πως οι όποιοι χαρακτηρισμοί ακούγονται στο επίμαχο βίντεο δεν αφορούσαν το πρόσωπο του παίκτη αλλά τον τρόπο παιχνιδιού. Παράλληλα, κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση» προς την ομάδα του Βόλου και προσπάθεια επικοινωνιακά «δημιουργίας αρνητικού κλίματος» με στόχο την τιμωρία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ