Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε Ευρώπη και Ινδία

Αντιμέτωποι με την καταστολή οι αγρότες στην Ινδία
Αντιμέτωποι με την καταστολή οι αγρότες στην Ινδία
Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε διάφορες χώρες, καθώς χιλιάδες βιοπαλαιστές συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Στην Ισπανία έγιναν χτες νέοι αποκλεισμοί αυτοκινητόδρομων στην Ανδαλουσία (κοντά σε Σεβίλλη, Γρανάδα κ.λπ.) αλλά και βόρεια, σε επαρχίες όπως η Καταλονία, όπου εμποδίστηκε η πρόσβαση στη Mercabarna, την κύρια χονδρική αγορά τροφίμων στη Βαρκελώνη, και στο λιμάνι της Tarragona, βασικό συνοριακό πέρασμα με τη Γαλλία.

Στο Βέλγιο έγινε την Τρίτη δυναμική κινητοποίηση στην Αμβέρσα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, το οποίο απέκλεισαν εκατοντάδες τρακτέρ. Εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων επέκριναν την «έλλειψη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων» στις συνομιλίες με την κυβέρνηση, που τους έδωσε «μόνο αόριστες, μακροπρόθεσμες υποσχέσεις».

Κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στη Γερμανία, όπως η νέα που έγινε χτες στο Dingolfing, έξω από το δημαρχείο, με αιτήματα ενάντια στις τεράστιες ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Στην Ανατολική Ευρώπη, αγροτικές ενώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συντονισμένες δράσεις και διοργανώνουν κοινές διαμαρτυρίες στις 22 Φλεβάρη. Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε μετά από συνάντηση που είχαν προχτές στην Πολωνία εκπρόσωποι αγροτών από Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία. Θα προσκληθούν αγρότες και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Πολωνία οι αγρότες σχεδιάζουν στις 20 Φλεβάρη να αποκλείσουν πλήρως όλα τα συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία, όχι μόνο τα μεθοριακά σημεία διέλευσης, αλλά και εισόδους σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μεταφόρτωσης και λιμάνια. Την ίδια μέρα, αγρότες θα συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Στην Ινδία, τέλος, αγρότες συνέχισαν χτες την κινητοποίηση προς την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, στο πλαίσιο της μεγάλης διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί από πολλές περιοχές. Η κυβέρνηση Μόντι έστειλε ξανά τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσουν τους αγρότες, που διεκδικούν αποζημιώσεις από καταστροφές, ελάχιστες εγγυημένες τιμές, αξιοπρεπείς συντάξεις κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ