Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΚΑ
Ολοι μαζί στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Σε ενωτικό ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Αθήνας η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με συγκεκριμένο πλαίσιο και με αυτό να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας. Ταυτόχρονα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί και στην πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, οι Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις πρέπει να καταδικάσουν, να καταγγείλουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να καταγγελθούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όχι μόνο, που έχουν μετατραπεί στον καλύτερο, τον πολυτιμότερο σύμμαχο των εργοδοτών και της κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αντεργατικά μέτρα με το λιγότερο κόστος.

«Την απαράδεκτη, συνεχίζει η ΔΑΣ, και προδοτική αυτή στάση επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά η ΕΓΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και που προβλέπει αυξήσεις 3,4% σε περίοδο τεράστιων κερδών των εργοδοτών και ακρίβειας των προϊόντων. Την επιβεβαιώνει η υποστήριξη του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος που ήταν απαίτηση των εργοδοτών και η καθαρά απεργοσπαστική στάση της πλειοψηφίας των κορυφαίων αυτών οργάνων».

Συνεχίζοντας η παράταξη επισημαίνει, ότι «οι Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν βήμα αποκάλυψης και καταγγελίας των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών, όπως της ΕΕ, του ΟΗΕ που είναι κέντρα όπου στεγάζονται οι αντεργατικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις που χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων μας, με στόχο να ρίξουν όσο γίνεται πιο χαμηλά την τιμή της εργατικής δύναμης». Καταλήγοντας τονίζει, ότι η εργατική τάξη πρέπει να προβάλει τη δική της εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μαζί με τα φτωχά και μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού μαζί με τη νεολαία, ενάντια στο μπλοκ εξουσίας των εργοδοτών και των πολιτικών που τους εκπροσωπούν, σε μια περίοδο που από την ανθρώπινη εργασία οι εργοδότες συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη και οι εργαζόμενοι, που παράγουν τον πλούτο, εξαθλιώνονται και χειροτερεύει η θέση τους χρόνο το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ