Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Τετάρτη

Στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης θα κορυφωθούν οι απεργιακές εκδηλώσεις για το γιορτασμό της ταξικής Πρωτομαγιάς. Εκεί θα γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, παράλληλα σε χρόνο με τις συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις, κι από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Το μήνυμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για «Αγωνιστική απάντηση στους σφαγείς των λαών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Εργατική αντεπίθεση κόντρα στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό», απλώνεται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και βρίσκει πλατιά ανταπόκριση σε συνδικάτα, σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους. Παντού, κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει για την Τρίτη μετά το Πάσχα την αργία και να τη μετατρέψει σε «γιορτή λουλουδιών» στέλνοντας τους εργαζόμενους «εκδρομή», οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν την ταξική τους απάντηση με πανεργατική απεργία, διεκδικώντας τα δικά τους αιτήματα.

Παίρνοντας στα χέρια τους την υπόθεση του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς τα ίδια τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οργανώνουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας. Μια απεργία που μετά και το χτεσινό ΓΣ της ΓΣΕΕ παίρνει ακόμα περισσότερο και χαρακτήρα καταδίκης των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της διοίκησης και της απόφασής τους να παραδώσουν αμαχητί μέσω του «κοινωνικού διαλόγου» τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι γύρω από τις θέσεις του ΠΑΜΕ, δίνουν μαζική απάντηση, διεκδικώντας: Δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, με αύξηση των συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας.

Καθώς μεγαλώνει ο κατάλογος των συνδικαλιστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα και σε πολλούς κλάδους που αποφασίζουν 24ωρη απεργία για την 1η Μάη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν βάλει τις μηχανές στο «φουλ» και οργώνουν καθημερινά δεκάδες εργασιακούς χώρους.

Σήμερα, Παρασκευή, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στο «Πράκτικερ» στον Ταύρο, στα εμπορικά καταστήματα στην οδό Σταδίου, στα μηχανουργεία του Μενιδίου, στα εργοστάσια μετάλλου ΕΛΒΙΟΜ, ΜΕΞΑΡΙΟΣ, ΓΚΡΑΝΤΕΞ, σε μεγάλα συνεργεία αυτοκινήτων στη Λ. Βουλιαγμένης, στις εγκαταστάσεις του «Χρυσού Οδηγού» και στους εργάτες του Δήμου Μάντρας. Σε συγκέντρωση στη Γούβα στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει ο Θ. Κούτρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Τη Δευτέρα περιοδείες θα γίνουν στη Στατιστική Υπηρεσία, στα «Καρφούρ» στους Αμπελόκηπους, στο ΥΠΕΧΩΔΕ στις Τρεις Γέφυρες, στα εργοστάσια Μετάλλου ΚΑΖΗΣ, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ΠΟΛΕΜΗΣ, ΑΛΣΤΟΜ και σε υποκαταστήματα του ΟΤΕ σε Ρέντη, Αιγάλεω, Δαγκλή, Πειραιά, Κεραμικό και στο κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ