Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα την οποία στηρίζουν ΕΕ και κυβερνήσεις

Copyright 2024 The Associated

Παρέμβαση στη συζήτηση για τον «πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ανέφερε τα εξής:

«Τριάντα χιλιάδες νεκροί, μεταξύ των οποίων 13.000 παιδιά, 70.000 σακατεμένοι, 30 μέρες χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια σύμφωνα με την UNRWA, είναι ο τραγικός απολογισμός της ισραηλινής θηριωδίας στη Γάζα. Οι κατοχικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,4 εκατ. άμαχοι, κι ετοιμάζονται να χτυπήσουν. Το Ισραήλ βομβαρδίζει πλέον και τον Ανατολικό Λίβανο, επεκτείνοντας τη δίνη του πολέμου.

Για πάνω από 140 μέρες που διαρκεί η γενοκτονία στη Γάζα, ΕΕ, κυβερνήσεις, το Ευρωκοινοβούλιο στηρίζουν ξεδιάντροπα το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Αρνούνται όποια αναφορά σε άμεση, άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Μαζί με ΗΠΑ, Βρετανία, ΝΑΤΟ, προετοιμάζουν στρατιωτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, που εγκυμονεί νέους κινδύνους για γενικότερη ανάφλεξη, με την Ελλάδα στον ρόλο του συντονιστή κατά κοινή απαίτηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Οι λαοί της Ευρώπης, όλου του κόσμου, με την αλληλεγγύη τους δίνουν δύναμη στον παλαιστινιακό αγώνα για τη μόνη πραγματική διέξοδο: Τον τερματισμό της σφαγής, την αποτίναξη της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ