Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με υψηλές βλέψεις στη Γλασκόβη

Με τον Μ. Τεντόγλου να αποτελεί το ...βαρύ χαρτί και πίστη για διακρίσεις η ελληνική ομάδα μετέχει στη διοργάνωση που αρχίζει σήμερα

Με τις προσδοκίες για διακρίσεις να είναι διάχυτες, τα μέλη της ελληνικής αποστολής στον στίβο βρίσκονται μπροστά στο πρώτο σημαντικό ραντεβού για τη νέα χρονιά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη από 1 έως 4 Μάρτη. Η Ελλάδα θα μετάσχει στη διοργάνωση με 9μελή αποστολή, απαρτιζόμενη από 5 αθλητές και 4 αθλήτριες.

Για την υπεράσπιση του τίτλου ο Μ. Τεντόγλου

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους και κάτοχος όλων των τίτλων στο άθλημα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, τα τελευταία χρόνια, Μίλτος Τεντόγλου είναι αυτός που συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος των ελληνικών φιλοδοξιών για μια ακόμη χρυσή επιτυχία. Η συμμετοχή του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι στη διοργάνωση της Γλασκόβης σηματοδοτεί και την προσπάθειά του για την υπεράσπιση των κεκτημένων στο άθλημα σε παγκόσμιου επιπέδου διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοιχτού - Κλειστού Στίβου) μετά την εδραίωσή του στην κορυφή του αγωνίσματος. Ο Ελληνας πρωταθλητής ταξίδεψε στην πόλη της Σκοτίας με καλύτερη φετινή επίδοση στα 8,26 μ. που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη από τους αθλητές που θα μετάσχουν στον τελικό του Σαββάτου, πίσω από τα 8,34 μ. του νεαρού Ιταλού Ματίας Φουρλάντι. Ο Ιταλός καθώς και οι Τζαμαϊκανοί Μακ Λάουντ και Γκέιλ λογίζονται αρχικά ως βασικοί αντίπαλοι του Τεντόγλου στη μάχη για την πρωτιά.

Βλέπουν... ψηλά Κ. Στεφανίδη και Εμ. Καραλής

Από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Γλασκόβη

Eurokinissi

Από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Γλασκόβη
Οσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, με ...υψηλές βλέψεις στο αγώνισμα του επί κοντώ θα εμφανιστούν στη Γλασκόβη οι Κατερίνα Στεφανίδη και Εμμανουήλ Καραλής, παρά τον δύσκολο συναγωνισμό που αναμένεται, σε άνδρες και γυναίκες. Η Κ. Στεφανίδη θα δώσει το «παρών» για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Κλειστού έχοντας ως εφαλτήριο για την προσπάθειά της στη Γλασκόβη τη διπλή χάλκινη διάκριση στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της, το 2016 και το 2018. Από την πλευρά του, ο Εμ. Καραλής επιστρέφει στη διοργάνωση μετά τη συμμετοχή στο Μπέρμιγχαμ, το 2018, όταν και κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα αν και μόλις 19 ετών. Πλέον πιο έμπειρος και δείχνοντας σε καλή κατάσταση το προηγούμενο διάστημα ο Καραλής δικαιούται να βλέπει σε κάτι περισσότερο. Ξεχωριστή βαρύτητα στην ελληνική αποστολή έχει η συμμετοχή του Κώστα Δουβαλίδη, που αποτελώντας το πλέον έμπειρο μέλος της αποστολής, στα 37 του, θα δώσει το «παρών» για 6η φορά κάνοντας ρεκόρ συμμετοχών για Ελληνα αθλητή/τρια. Με προσδοκίες διάκρισης θα μετάσχει στο ύψος και η Τ. Γκούσιν που θα κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Πρεμιέρα στη διοργάνωση θα κάνει και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 60 μ. αποτελώντας το μικρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας. Η νεαρή αθλήτρια έχει ως εφαλτήριο την επιτυχία στο Παγκόσμιο Στίβου της Βουδαπέστης τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχε φθάσει μέχρι τα ημιτελικά των 200 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ