Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Η δημοτική αρχή παραχωρεί χώρο σε φασιστικό μόρφωμα!

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» | Το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 9 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Την παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου Κρύας στο ακροδεξιό μόρφωμα «Ελληνική Πατριωτική Λύση», από τη δημοτική αρχή, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λιβαδειάς.

«Η παραχώρηση αυτή προκαλεί τα αντιχουντικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού της Λιβαδειάς, ο οποίος έχει βαθιά αντιφασιστικές παραδόσεις, έχει δώσει αγώνες και έχει πληρώσει με το αίμα των προγόνων του το τίμημα για την αντίστασή του», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και συμπληρώνει πως «η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Καραμάνης έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για τη διευκόλυνση που παρέχουν στο ακροδεξιό μόρφωμα "Ελληνική Πατριωτική Λύση", καθώς αντικειμενικά τους δίνουν βήμα για να ρίχνουν νερό στον μύλο της μισαλλοδοξίας, με σκοπό το ξέπλυμα των χουντικών στη συνείδηση του λαού, αλλά και της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με την οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί κάθε λαϊκό άνθρωπο «να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού», αφού «ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με διευκολύνσεις που αξιοποιούν αντιδραστικές δυνάμεις για να χύνουν το δηλητήριό τους, να υποδαυλίζουν τον εθνικισμό και να πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό». Επίσης, απαιτεί από τον δήμαρχο και από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, με θέμα την ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του Συνεδριακού Κέντρου για την πραγματοποίηση της προκλητικής εκδήλωσης από το ακροδεξιό μόρφωμα.

«Ο λαός οργανωμένος μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να απομονώσει τους δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να τους στείλει στις τρύπες τους. Για να μην εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριό τους στις λαϊκές συνειδήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στη Λιβαδειά

Την παραχώρηση της αίθουσας στο φασιστικό μόρφωμα καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 9 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

«Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στη Λιβαδειά! Εδώ είναι τόπος της αντίστασης, του αγώνα και της θυσίας», τονίζει και ξεκαθαρίζει:

«Είναι ανεπιθύμητοι οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας, αυτοί που "χθες" κυνηγούσαν και σκότωναν κάθε αγωνιστή και αντιστασιακό, κάθε άνθρωπο που πάλευε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Είναι ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί απόγονοι των φασιστών - ναζιστών που σκόρπισαν τον θάνατο, αιματοκύλισαν και έκαψαν ολόκληρα χωριά και στην περιοχή μας.

Είναι ανεπιθύμητοι οι ομοϊδεάτες των συνεργατών των δυνάμεων της κατοχής, της χούντας, αυτοί που σπέρνουν με κάθε ευκαιρία το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη νεολαία, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της δημοτικής αρχής της ΝΔ, που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλοθι της ελευθερίας του λόγου διευκολύνει τη φασιστοσύναξη, παραχωρώντας χώρο που ανήκει στους δημότες, δίνοντάς τους πρόσφορο έδαφος για να δράσουν».

ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ: Ο κατήφορος δεν έχει πάτο, ειδικά όταν βρεθείς στον φασιστικό βούρκο...

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λιβαδειάς του ΚΚΕ τονίζει: «Είναι ντροπή και αίσχος η δημοτική αρχή της Λιβαδειάς, μιας πόλης που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στον φασισμό, που την πλατεία της κοσμεί το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για τα κρεμασμένα παλικάρια, μιας πόλης που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον Καρακόλιθο και από το μαρτυρικό Δίστομο, από το Καλάμι, το Ζερίκι, το Κυριάκι και τη Δαύλεια, μιας πόλης που ο λαός της στάθηκε περήφανα απέναντι στους ναζί εγκληματίες, να δίνει βήμα στους πολιτικούς τους απογόνους με άλλοθι μια ψευδεπίγραφη δημοκρατία που όλα τα επιτρέπει!

Η "ανεξάρτητη" δημοτική αρχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοιχτά τη στήριξε και τη στηρίζει με κάθε τρόπο με τα στελέχη του, φέρει τεράστιες ευθύνες γι' αυτόν τον κατήφορο. Δεν μας προκαλεί βέβαια έκπληξη, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι τους "κλείνουν το μάτι" σε ακροδεξιό ακροατήριο και χωρίς κανέναν ενδοιασμό βάζουν στα ψηφοδέλτιά τους ακόμα και φασίστες, έχοντας μάλιστα το θράσος να ψελλίζουν ότι αυτό γίνεται στο όνομα της δημοκρατίας.

Καταδικάζουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Δεν κρυβόμαστε πίσω από δικαστικές ή άλλες αποφάσεις δήθεν νομιμότητας, που δοκιμάστηκαν άλλωστε περίτρανα με τη Χρυσή Αυγή. Η προσπάθεια που γίνεται να ξεπλύνουν τους φασίστες δεν θα περάσει!

Ενα κόμμα που ακόμα κι αν το κρύβει, στην ουσία ταυτίζεται με την ιδεολογία των Γερμανών κατακτητών και των ταγματασφαλιτών, που υποστηρίζει τον ναζί Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθήνας, τώρα προσπαθεί με άλλη ονομασία και "νέα" πρόσωπα να βγει στο προσκήνιο.

Αναρωτιόμαστε: Αλήθεια, τι συνδέει τη δημοτική αρχή με τέτοια ναζιστικά μορφώματα;

Ο εγκληματικός χαρακτήρας του φασισμού και του ναζισμού δεν εξαρτάται από το κάθε φορά διαφορετικό όνομα, αλλά από τη στάση του απέναντι στους μετανάστες, στους εργάτες, στους συνδικαλιστές, στους κομμουνιστές, στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Αυτοί και οι όμοιοί τους σε έναν μόνο χώρο ανήκουν, στον βόθρο όπου τους πέταξε η Ιστορία. Αυτός ο χώρος δεν έχουμε αντίρρηση να τους παραχωρηθεί!

Τους προειδοποιούμε: Στην πόλη μας δεν χωράνε φασίστες, ούτε όσοι τους ανέχονται, πόσο μάλλον αυτοί που τους ξεπλένουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον λαό της Λιβαδειάς, να καταδικάσουν και να απομονώσουν αποφασιστικά κάθε ναζιστικό - φασιστικό μόρφωμα, τους πολιτικούς απογόνους των ναζιστών εγκληματιών».

Και δηλώνει ότι συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αυτήν την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ