Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΓΑΛΛΙΑ
Απέκλεισαν αιφνιδιαστικά την Αψίδα του Θριάμβου

Τρακτέρ στο Παρίσι
Τρακτέρ στο Παρίσι
Δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο του Παρισιού έκαναν την Παρασκευή Γάλλοι αγρότες που ξημερώματα απέκλεισαν αιφνιδιαστικά την Αψίδα του Θριάμβου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας.

Γύρω στις 6 τα χαράματα, αγρότες απέκλεισαν την Αψίδα με μπάλες από σανό και τρακτέρ, διακόπτοντας και την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. «Ανεβήκαμε σήμερα το πρωί για να καταθέσουμε ένα στεφάνι στην Αψίδα του Θριάμβου, για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους αγρότες που αυτοκτονούν», δήλωσε κτηνοτρόφος από την κεντρική περιφέρεια της χώρας, Λουάρ-ε-Σερ, καταδικάζοντας τα τραγικά αδιέξοδα που γεννά στους βιοπαλαιστές η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν και συνολικά της ΕΕ. «Το κράτος εξακολουθεί να μην μας ακούει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, τρακτέρ μπλόκαραν εξόδους της περιφερειακής λεωφόρου του Παρισιού και άλλη πομπή από τρακτέρ βρισκόταν «καθ' οδόν προς τα ανάκτορα των Βερσαλλιών». Εκπρόσωποι της ένωσης «Αγροτικός Συντονισμός» ανακοίνωσαν πως το σχέδιο ήταν να καταλάβουν «συμβολικά και ειρηνικά την Ετουάλ» (την πλατεία όπου βρίσκεται η Αψίδα), με στόχο να ακουστούν τα αιτήματα «να γίνουν γρήγορα ενέργειες για να σωθεί το 45% των εκμεταλλεύσεών μας που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση».

Οι εκπρόσωποι των αγροτών κατήγγειλαν πως η αστυνομία τους εμπόδιζε αργότερα να αποχωρήσουν, ενώ έγιναν και δεκάδες συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ