Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Φινάλε με ανακατατάξεις στην κορυφή

Στην 1η θέση πέρασε ο ΠΑΟΚ στο «φίνις» της κανονικής περιόδου, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει | Στραβοπάτησαν ΑΕΚ και ΠΑΟ

Ξανά στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Eurokinissi Sports

Ξανά στην κορυφή ο ΠΑΟΚ
Βαθμολογικές ανακατατάξεις μεταξύ των διεκδικητών του φετινού τίτλου της Super League έφερε η αυλαία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής, ενόψει και των πλέι οφ που θα κρίνουν τα πάντα. Στους κερδισμένους του φινάλε ήταν ο ΠΑΟΚ, που πέρασε ξανά μόνος 1ος, αλλά και ο Ολυμπιακός, που μείωσε κι άλλο την απόστασή του από την κορυφή. Από την άλλη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός υπέπεσαν σε κρίσιμα στραβοπατήματα. Το ρευστό σκηνικό διατηρήθηκε και ανάμεσα στις ομάδες που μάχονται για την παραμονή, ενόψει των πλέι άουτ.

Στο ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» Αρης και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι 3-3, αποτέλεσμα που έριξε την «Ενωση» από την κορυφή. Η ΑΕΚ πλήρωσε για άλλη μια φορά τις αμυντικές της ολιγωρίες απέναντι στους γηπεδούχους, που αν και με αρκετές αλλαγές, πάλεψαν το ματς στα ίσα.

Στη Φθιώτιδα ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη νίκη 2-0 επί της Λαμίας και εκμεταλλευόμενος το αποτέλεσμα στου Χαριλάου, πήρε ξανά τα ηνία στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι συνάντησαν αρκετές δυσκολίες να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των αξιόμαχων γηπεδούχων, βρήκαν όμως τις λύσεις στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Σε ένα ματς με αρκετές εναλλαγές, ένταση αλλά και παράπονα από πλευράς φιλοξενουμένων, στο Ηράκλειο ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 2-2, με τους «πράσινους» να πέφτουν πλέον στην 4η θέση. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει και τις δύο, να έχει πολλές χαμένες ευκαιρίες για τη νίκη αλλά και να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία.

Την ανοδική του πορεία συνεχίζει ο Ολυμπιακός, που νίκησε 3-0 τον Βόλο στο Φάληρο και επιστρέφει με αξιώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι», με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ελ Κααμπί, κυριάρχησαν, καθώς εκτός των άλλων οι φιλοξενούμενοι έμειναν νωρίς με 10 παίκτες, από το 6' λόγω αποβολής του Μπαριέντος.

Χωρίς νικητή έληξαν τα κρίσιμα ματς για την παραμονή, σε Καισαριανή και Γιάννενα, ενώ πολύτιμη νίκη στο φινάλε πήρε ο Πανσερραϊκός.

Βαριά «καμπάνα» σε Βόλο και Μπέο

Με βαριά «καμπάνα» τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος και τον ισχυρό άνδρα της και δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, έπειτα από τις καταγγελίες του παίκτη της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι για ρατσιστική επίθεση του Μπέου προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Το ματς κατακυρώθηκε υπέρ της Κηφισιάς με σκορ 3-0, ενώ επιβλήθηκαν στον Μπέο απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 μήνες και πρόστιμο. Οι ποινές είναι εφέσιμες.

Πλέι οφ: Πρεμιέρα με ντέρμπι «αιωνίων» και Θεσσαλονίκης

Τα δύο ντέρμπι, σε «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και σε Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ - Αρη, δεσπόζουν στο πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι οφ όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση της Super League. Στη Φθιώτιδα με αντίπαλο την Λαμία θα αγωνιστεί η ΑΕΚ.

  • Για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ θα παίξουν: Αστέρας Τρίπολης - Βόλος, Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα, Κηφισιά - ΟΦΗ, Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός.

Οι ακριβείς μέρες και ώρες των αγώνων θα καθοριστούν από τη Λίγκα αύριο Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ