Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Θλίψη για τον θάνατο της Ντουμιτρέσκου

Η πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού και από τις κορυφαίες παίκτριες του αθλήματος στη χώρα «έφυγε» ξαφνικά, μόλις στα 46 της

Θλίψη στον κόσμο του βόλεϊ και γενικότερα στον παγκόσμιο αθλητισμό προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου, ρουμανικής καταγωγής, μίας από τις κορυφαίες αθλήτριες του βόλεϊ που πέρασαν από τη χώρα μας, από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 46 ετών. Την είδηση γνωστοποίησε η ρουμανική Ομοσπονδία Βόλεϊ, αναφέροντας ότι η Ντουμιτρέσκου κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στη Ρουμανία (όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια) και παρά τις ιατρικές βοήθειες δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή. Η Ντουμιτρέσκου ξεκίνησε την καριέρα της στην Ελλάδα από τα Βριλήσσια (1997 - 2003), ενώ το 2003 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου πραγματοποίησε μυθική καριέρα, που την κατέστησε μία από τις σπουδαιότερες βολεϊμπολίστριες που έχουν παίξει στη χώρα μας.

Με το «τριφύλλι» αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2010 και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα, ενώ ήταν και φιναλίστ του CEV Challenge Cup το 2009. Αφότου απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας (2004 - 2009), συμμετέχοντας στη σπουδαία πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ηταν η πρώτη σύζυγος του Ολυμπιονίκη στο τάε κβον ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος «έφυγε» εξίσου πρόωρα από τη ζωή πριν δύο χρόνια, χτυπημένος από σπάνια μορφή καρκίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ