Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Κράτησε χαμηλότερα και από τα προ 10ετίας επίπεδα τα ανταποδοτικά τέλη

Υποκριτικό ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που δεν «βλέπουν» καμιά κυβερνητική ευθύνη για τα οικονομικά των δήμων

Στο κράτημα των δημοτικών τελών στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά, μετά και την ψήφισή τους στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, προχώρησε η αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας.

Με τις ψήφους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εγκρίθηκαν τα νέα τέλη, τόσο για τις κατοικίες όσο και για την επαγγελματική στέγη, σε πείσμα των δυσκολιών λόγω των αυξημένων εξόδων, του οικονομικού «στραγγαλισμού» του δήμου και της Πάτρας από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που κινείται στα χνάρια της υποχρηματοδότησης και των προηγούμενων κυβερνώντων (των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.), αλλά και του υποκριτικού «ενδιαφέροντος» των εκπροσώπων των συγκεκριμένων κομμάτων, όπως και δήθεν «ανεξάρτητων».

Στα 10 χρόνια της διοίκησής της, ο οικιακός συντελεστής, από τα 1,95 ευρώ το τ.μ. που βρισκόταν πριν το 2014, σήμερα είναι στο 1 ευρώ/τ.μ. και ο επαγγελματικός από τα 3,60 ευρώ/τ.μ. στα 2,90 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, απαλλάχτηκαν κατά 100% ή και μειώθηκαν κατά 50% τα δημοτικά τέλη σε 12 κατηγορίες δημοτών, όπως και στα ιδρύματα της πόλης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων, επί της ουσίας εκβιάζει τον δήμο Πατρέων - όπως και όλους τους δήμους - ώστε να ανεβάσει τα δημοτικά τέλη και να εξασφαλίσει τα έσοδα που έχει ανάγκη για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού, των "ανταποδοτικών" υπηρεσιών, από τη διπλή και τριπλή φορολόγηση των δημοτών. Στην υποχρηματοδότηση μέσω των ΚΑΠ (από 91 εκατ. σε 24 εκατ.), προστίθεται η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, της Καθαριότητας των σχολείων και άλλων Υπηρεσιών, η επιβολή του τέλους ταφής, καθώς και η επιβάρυνση με σειρά αρμοδιότητες, όπως είναι η ναυαγοσωστική κάλυψη, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, η πολιτιστική δραστηριότητα και άλλα πολλά, χωρίς φυσικά τα ανάλογα χρήματα», αναφέρθηκε εισηγητικά στο ΔΣ από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δ. Πλέσσα, που επεσήμανε και το πού θέλουν οι μέχρι και σήμερα κυβερνήσεις να οδηγήσουν την κατάσταση:

«Η κυβερνητική πολιτική λοιπόν είναι αυτή που οδηγεί τα οικονομικά του δήμου σε αδιέξοδο. Σκοπός του οικονομικού "στραγγαλισμού" των δήμων είναι να οδηγηθούν σε αδυναμία λειτουργίας, ώστε αρχικά οι "ανταποδοτικές" υπηρεσίες και στη συνέχεια φυσικά και οι άλλες να δοθούν ως "ώριμο φρούτο" στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ