Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
«Παρών» από συνταξιούχους γιατρούς στον αγώνα ενάντια στις πληρωμές ασθενών

Κάλεσμα σε όλους τους υγειονομικούς να παλέψουν μαζί με τον λαό ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τα επί πληρωμή χειρουργεία απευθύνουν με δηλώσεις τους συνταξιούχοι γιατροί του δημόσιου συστήματος Υγείας. Επιστήμονες με μεγάλη διαδρομή στα νοσοκομεία, που έχουν δώσει μάχες για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, δίνουν ξανά το «παρών» στον αγώνα για να μπουν εμπόδια στην επίθεση της κυβέρνησης.

Ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρώην πρόεδρος του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό», αναφέρει:

«Τα δημόσια νοσοκομεία, που άντεξαν στη σκυταλοδρομία της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας εδώ και 32 χρόνια, για την οποία κομπορρημονεί ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, είναι το απάγκιο για τους αδύναμους και τους φτωχούς στην ώρα της ανάγκης. Είναι οι σύγχρονες εστίες για τους ικέτες της σημερινής βαρβαρότητας, η οποία περιθωριοποιεί μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Υπηρέτησα, από διάφορες θέσεις, το δημόσιο σύστημα Υγείας για 43 χρόνια, εκ των οποίων τα 35 στον "Ευαγγελισμό", τη ναυαρχίδα των ελληνικών νοσοκομείων. Πάντα στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες του αρρώστου με πάνω 2.500 εφημερίες στις βάρδιές μου. Μαζί με τους χτεσινούς συναδέλφους, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους σημερινούς λειτουργούς των δημόσιων νοσοκομείων και υψώνουμε τη φωνή: Δεν θα επιτρέψουμε τα νοσοκομεία από εστίες προστασίας του ανθρώπου στην ώρα της ανάγκης, να γίνουν "οίκοι εμπορίου" για την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο της Υγείας».

Ο Χρήστος Παπαζαχαρίας, συνταξιούχος Γενικός Χειρουργός, πρώην διευθυντής της Β' Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ:

«Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστείτε και τι άλλο θα εκσυγχρονίσετε! Χρειάζεστε λεφτά και άλλα λεφτά! Πρέπει να πληρώσετε τις εταιρείες ατίμων, τους ενεργειακούς ομίλους, τους ατελείωτους προπαγανδιστές του βρώμικου έργου σας, τους τραπεζίτες φυσικά.

Πάντως έχετε επιλογή. Να αυξήσετε τους μισθούς των γιατρών που εξασφαλίζουν την υγεία σας. Να αυξήσετε τους μισθούς των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών, όλων των υγειονομικών που σας έσωσαν τη ζωή την περίοδο της πανδημίας.

Οχι να ξεζουμίσετε τους ανθρώπους που πονάνε και οδηγούνται στα συνεχώς υποβαθμιζόμενα δημόσια νοσοκομεία.

Εμείς πάντως, απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα και της ζωής, δεν σας το επιτρέπουμε. Δεν θα σας αφήσουμε να γκρεμίσετε αυτό που υπερασπιστήκαμε με ανιδιοτέλεια μια ολόκληρη ζωή.

Δεν υπολογίσαμε κόπους, νύχτες, χαρούμενες στιγμές. Δεν πάθαμε πάντως τίποτα. Χειρουργήσαμε χιλιάδες ασθενείς με ποικίλες παθήσεις. Δεν εκβιάσαμε κανέναν, δεν κλέψαμε κανέναν, δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Οι ασθενείς δικαιούνται να λύνουν το πρόβλημά τους, να επιστρέφουν υγιείς στη δουλειά τους, στην οικογένειά τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ξανά και ξανά.

Στάζουν τα κορμιά μας αξιοπρέπεια και αγάπη για τον ασθενή. Ενώ τα δικά σας αναλγησία και περιφρόνηση.

Να είστε σίγουροι ότι ό,τι μας παίρνετε θα το πάρουμε πίσω αργά ή γρήγορα, ό,τι μας στερείτε θα το κατακτήσουμε!

Γινόμαστε πιο δυνατοί!».

Ο Μαρίνος Τσουρούλας, συνταξιούχος ακτινολόγος:

«Δώσαμε το αίμα και την ψυχή μας για να στηθεί έστω και κουτσουρεμένα ένα σύστημα Υγείας δωρεάν με κέντρο τον άνθρωπο. Χιλιάδες εφημερίες και ξενύχτια δίπλα στον άρρωστο. Δεν ανεχόμαστε τη βαρβαρότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα νοσοκομεία οίκοι εμπορίου. Εχουμε τη δύναμη».

Ο Δημήτρης Προέδρου, συνταξιούχος ουρολόγος, για πολλές δεκαετίες στο «Ιπποκράτειο»:

«Εμείς που στηρίξαμε το ΕΣΥ τόσες δεκαετίες δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί και να γίνει βορά ιδιωτικών συμφερόντων».

Ο Βαγγέλης Κοκκινάκης, συνταξιούχος διευθυντής παθολόγος στον «Ευαγγελισμό»:

«Πέρασαν δεκαετίες ανθρώπινης και επιστημονικής προσφοράς στο ΕΣΥ. Οι νέες αλλαγές στο σύστημα είναι καταδικαστέες γιατί έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την αποστολή του συστήματος προσφοράς στον άνθρωπο. Οι συνταξιούχοι απόμαχοι της προσφοράς στον ανθρώπινο πόνο είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κυβερνητική προσπάθεια διάλυσης του ΕΣΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ