Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ»
Με νέες πρωτοβουλίες συνεχίζει τη δραστηριότητά του

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους μήνες Μάρτη και Απρίλη

Με εκδηλώσεις, εργαστήρια, επισκέψεις και προβολές συνεχίζεται το πρόγραμμα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος».

Σε έναν απολογισμό των δράσεών του για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου, επισημαίνεται η θετική πείρα από αυτές. Το αφιέρωμα στον σοβιετικό κινηματογράφο, με την προβολή 5 κορυφαίων κινηματογραφικών έργων, οι εκδηλώσεις «Λογοτεχνία και επαναστατικό κίνημα» και «Κινηματογράφος - η πιο αληθινή τέχνη. Η συμβολή του σοσιαλισμού στην εξέλιξη του κινηματογράφου», πρωτοβουλίες με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν, συνέβαλαν στη γνωριμία με τον σοσιαλισμό και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα μέσα από τα «μάτια» της Τέχνης.

Επιβεβαιώθηκε από αυτήν τη δραστηριότητα, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν, ότι μεγάλες στιγμές της Τέχνης που γεννήθηκε στη Σοβιετική Ενωση και επηρεάστηκε από την κομμουνιστική κοσμοθεωρία δεν είναι πλατιά γνωστές στη νεολαία. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες και χρήσιμες και μπορούν να πληθύνουν, ώστε μέσα από ζωντανά παραδείγματα να διαδοθεί το καλλιτεχνικό έργο που εμπνεύστηκε από τα μεγαλύτερα ιδανικά που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, και που υπηρέτησε με τη σειρά του τον σοσιαλισμό, το ποιοτικά ανώτερο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, το οποίο απελευθερώνοντας την εργατική τάξη από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης απελευθερώνει μαζί και τις δημιουργικές δυνάμεις της Τέχνης και του Πολιτισμού!

Ταυτόχρονα, οι πρωτοβουλίες που εγκαινιάστηκαν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο πλαίσιο των Εργαστηρίων, των Ομάδων και των Μαθημάτων του Στεκιού, συνεχίστηκαν με την ξενάγηση στον Χώρο Πολιτισμού «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου» και την επίδειξη χαρακτικής, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν.

Με πολύ θετική πείρα αναμένονται περισσότερες συναρπαστικές πρωτοβουλίες για το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος» το επόμενο διάστημα!

Το πρόγραμμα Μάρτη - Απρίλη
  • Εκδηλώσεις:

Πέμπτη 21/3 στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Νίκος Μπελογιάννης, ο κομμουνιστής - πηγή έμπνευσης στην ποίηση, στη ζωγραφική, στον κινηματογράφο, στο τραγούδι». Θα μιλήσει η Χριστιάνα Κιόσια, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο τραγούδι του Γιώργου Κοφινά«Η περηφάνια», αφιερωμένο στον Μπελογιάννη.

Κυριακή 21/4 στις 7 μ.μ., προβολή της ταινίας «Το τελευταίο Σημείωμα», με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την Πρωτομαγιά του 1944 και την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή.

  • Εικαστικό Εργαστήριο:

Σάββατο 23/3 στη 1 μ.μ., επίσκεψη στην έκθεση «Αστυγραφία / Urbanography» της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Λεωφ. Βασιλέως Κωσταντίνου 50, κεντρικό κτίριο). Δηλώσεις συμμετοχής στο email: steki@kne.gr

  • Σινε-Τρίτες:

Από 19/3 και κάθε Τρίτη έως τις 23/4 στις 8 μ.μ.,Υπόκλιση στο Κινηματογράφο με «K» κεφαλαίο... Ενα μικρό κινηματογραφικό αφιέρωμα στους αδερφούς Ταβιάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ