Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΑΙΓΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να εξασφαλιστεί κατάλληλο πόσιμο νερό

Να διασφαλιστεί άμεσα η παροχή κατάλληλου ποιοτικού πόσιμου νερού στην Αίγινα, ώστε οι κάτοικοι του νησιού να έχουν πρόσβαση σε αυτό, απαιτεί από τη δημοτική αρχή η ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, ενώ ζητά να αποδοθούν στο ακέραιο όλες οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί με το συγκεκριμένο θέμα. Κι αυτό καθώς όπως καταγγέλλει, η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Ι. Ζορμπάς αποκρύπτουν στοιχεία αναλύσεων της ποιότητας του νερού και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται να πληρώνουν για εμφιαλωμένο νερό προς πόση.

Αφού αναφέρεται στις παρεμβάσεις που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο, η ΚΟ Αίγινας καυτηριάζει τις προκλητικές δηλώσεις στη Δημοτική Επιτροπή στις 12 Μάρτη (5 μέρες αφού έλαβε τα στοιχεία στα χέρια της η δημοτική αρχή) ότι «το νερό είναι για ανθρώπινη κατανάλωση, προς περιορισμένη χρήση» και ότι «δεν είναι το ιδανικό νερό, όλοι γνωρίζουν πως είναι για χρήσεις δευτερεύουσες».

Στην ανακοίνωση της Οργάνωσης του Κόμματος γνωστοποιείται επίσης ότι «σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής - και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας - προς τον δήμο, με ημερομηνία 7 Μάρτη, "τα δείγματα νερού από τις περιοχές Μεσαγρός (Δρακόπουλος) και Σουβάλα (Φαρμακείο Ζαγόριαννη) πληρούν τους όρους της κείμενης νομοθεσίας ως προς τις εξετασθείσες μικροβιολογικές παραμέτρους, ενώ από την άλλη τα δείγματα από τις περιοχές της Αίγινας (δημαρχείο), Κυψέλης (Κοινότητα) και Πέρδικας (Λιοτρίβι) διαπιστώθηκαν μη συμμορφωθέντα". Αυτά τη στιγμή που η δημοτική αρχή ανακοίνωνε ότι το νερό είναι εντός των ορίων της ανθρώπινης κατανάλωσης στον μικροβιολογικό έλεγχο».

Για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ