Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Αύξηση - «φωτιά» στα ανταποδοτικά τέλη

Την αύξηση - «φωτιά» στα ανταποδοτικά τέλη που αποφάσισαν η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Ν. Μπαράκος, καταγγέλλουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, καλώντας σε οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της απόφασης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κύμης - Αλιβερίου, η δημοτική αρχή αποφάσισε αυξήσεις για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό που φτάνουν το 35,7% για τις κατοικίες και το 41,28% για τα καταστήματα των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, ενώ την ίδια στιγμή διατήρησε στα ίδια επίπεδα τα τέλη για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής.

«Για τις μεγάλες επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, λατομείων, πάσης φύσεως βιοτεχνίες και βιομηχανίες, ιχθυοτροφεία, οινοποιεία, εργαστήρια, ξενοδοχεία, τεχνικά - οικιακά και εμπορικά πολυκαταστήματα, εμπορίας ξυλείας, επιχειρήσεις ζωοτροφών - φάρμες, επεξεργασίας και εμπορίου μαρμάρων, μηχανουργεία, εταιρείες προμήθειας έτοιμου σκυροδέματος, επεξεργασίας - κατασκευής και εμπορίου σιδήρου και αλουμινίου, σούπερ μάρκετ, τράπεζες και ΕΛΤΑ, το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, για τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ Αλιβερίου, δηλαδή για τους μεγαλοοφειλέτες των 6.000 τ.μ. και πάνω, δεν προβλέπεται καμία αύξηση, οι συντελεστές παραμένουν οι ίδιοι, γεγονός που δείχνει ότι η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι καθαρά η εξυπηρέτηση και η διατήρηση των κερδών τους», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την απόφαση της δημοτικής αρχής Κύμης - Αλιβερίου να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από την εκτόξευση της τιμής στην Ενέργεια και στα καύσιμα καταγγέλλει και το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας, καλώντας σε υπογραφή σχετικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Αυξήσεις για την καθαριότητα στα Γρεβενά

Την αύξηση των ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας κατά 10% αποφάσισε η δημοτική αρχή Γρεβενών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μάρτη.

Την πρόταση καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναδεικνύοντας παράλληλα ότι η πολιτική της ανταποδοτικότητας, η «πράσινη μετάβαση» και η διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ καταλήγουν στο να επιβαρύνουν παραπέρα το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε η αύξηση κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ του κόστους της καθαριότητας για τον δήμο μέσα σε τρία χρόνια, η οποία οφείλεται στις απαιτήσεις της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) για την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων και στην τιμή του ρεύματος που εκτινάχθηκε από την «απελευθέρωση» της Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ