Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ
Χείμαρρος πλημμυρίζει σπίτια και καλλιέργειες

Τη διευθέτησή του ζητά από τη Νομαρχία Λέσβου ο δήμαρχος Δημήτρης Καρατζιτζής, παραθέτοντας και σχετική διαμαρτυρία 43 κατοίκων της περιοχής

Τη διευθέτηση των εκβολών του χειμάρρου στην περιοχή «Τρούπια» του Μανταμάδου, ο οποίος συχνά πλημμυρίζει, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες, ζητά από το νομάρχη Λέσβου ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καρατζιτζής, υποβάλλοντας και σχετικό αίτημα 43 πολιτών, που είναι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων της περιοχής.

Οπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μανταμάδου, «ο χείμαρρος που εκβάλλει, κύρια, στην περιοχή αυτή δεν έχει διευθετηθεί, με αποτέλεσμα με τις βροχοπτώσεις να έχουμε μεγάλες καταστροφές στις παρακείμενες εδαφικές εκτάσεις και μεγάλες λωρίδες γης να παρασύρονται από τον ποταμό. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο χείμαρρος αυτός έχει μεγάλη λεκάνη απορροής και επόμενο είναι τα νερά που κατεβαίνουν να είναι πολλά. Επίσης, σε έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν όλες οι ιδιοκτησίες, αφού στην κυριολεξία ενώνεται το ποτάμι με τη θάλασσα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες».

Οπως τονίζει στη συνέχεια στην επιστολή του προς το νομάρχη ο δήμαρχος Μανταμάδου, «είναι γεγονός ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το αίτημα των ενδιαφερομένων είναι δικαιότατο, συμμετέχω στην αγωνία τους και προσυπογράφω τη διαμαρτυρία τους. Γι' αυτό σας καλώ να λάβετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το σταμάτημα της καταστροφής και για την προστασία των ιδιοκτησιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ