Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ολες του κόσμου οι φωνές» στη Λυρική

Μια ξεχωριστή συναυλία - αφιέρωμα στην παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου και του έμπειρου ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη. Η συναυλία, με τίτλο «Ολες του κόσμου οι φωνές», θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μάρτη, στις 20.30.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι και ο Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο «μεταφράζουν» σε ήχους τα νοήματα των λέξεων, που άφησαν παρακαταθήκη κορυφαίοι συγγραφείς, επιχειρώντας να αγγίξουν τις συχνά «θαμμένες» μας ευαισθησίες. Εργαλείο τους, ο απέριττος συνδυασμός φωνής και πιάνου, που εγγυάται τη διαυγή μετάδοση των νοημάτων του εκάστοτε κειμένου, επιτρέποντας στο κοινό να αντιληφθεί απρόσκοπτα τη σκέψη των δημιουργών στην πρωταρχική της μορφή.

Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες των περασμένων δύο αιώνων (Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι κ.ά.), μεταφρασμένοι από τους σημαντικότερους Ελληνες ποιητές (Ρίτσος, Ελύτης, Γκάτσος, Ρώτας κ.ά.) και μελοποιημένοι από τους κυριότερους εκπροσώπους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λεοντής κ.ά.) θα συντροφέψουν το κοινό...

Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00 - 21.00 | 213.0885.700) και www.ticketservices.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ